Kule Tramplen Atlama branşında spor yapan iki Afyonkarahisarlı milli sporcunun babası Osman Keskin, ilde çocuklarının antrenman yapamadıkları gerekçesi ile Ankara'ya tek kişilik yürüyüş eylemi başlattı.
"Spor yapmak istiyoruz, çok mu" sloganıyla milli sporcu çocukları için tek kişilik eylem başlatan baba Osman Keskin, bugün Afyonkarahisar Anıtpark önünden başlayarak Ankara'ya Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yürüyüşe geçti. Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü Dernek üyesi de olan Osman Keskin, eylem öncesinde yaptığı basın açıklamasında, 17 yaşındaki Toprak Berat Keskin ile 12 yaşındaki Yaprak Selin Keskin'in jimnastik ve atlama çalışması yapması için 3 yıla yakın süredir, çalmadıkları kapının kalmadığını anlattı. "Spor yapmak istiyoruz, çok mu" sloganıyla çıktığı yürüyüşünde Ankara'ya vardığında durumu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ileteceğini kaydeden Osman Keskin, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
"Afyonkarahisar'da 11 spor salonu bulunmasına rağmen, bütün salonlara yaptığımız antrenman taleplerimiz kabul edilmedi. Gençlik ve Spor İI Müdürlüğünden, son bir haftadan beridir de Afyonkarahisar'da bulunan bütün yetkililerle görüşerek sıkıntılarımızı ileterek, Tarmplen Takımımız ve milli sporcularımızın çalışabileceği bir salon ihtiyacımızın olduğunu, ancak spordan sorumlu yetkililer tarafından bazı bahanelerle ve salonların dolu olduğu gerekçe gösterilerek verilmediğini ilettik. Sporda sarf ettiğimiz enerjiden salon bulmak için daha fazla enerji sarf etmemize rağmen salon bulamadık. Yetkililerden görüşmelerimizden de sonuç çıkamayınca bizde sesimizi duyurmak için böyle bir yol seçtik."
Keskin, başladığı zorlu yürüyüşe İscehisar, Bayat, Gömü ve Sivrihisar ilçelerini takip ederek önce Polatlı'ya daha sonrada Ankara'ya Gençlik ve Spor Bakanlığı'na varacağını belirtti.
(GC-MFS-MFS-S)

20.01.2013 20:57:38 TSI

Editör: Wan Haber