Gölbaşı ilçesi Yeşilova köyünde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Yerbay Ailesi'ne Kaymakamlık sahip çıktı.
Baba Osman Yerbay, anne Hatice Yerbay ile çocukları Sema, Ömer, Emre, Hüseyin ve Kezban, tuvaleti olmayan ve içerisinde elektronik hiçbir eşya bulunmayan evde yaşam mücadelesi vermesiyle medyada yer almıştı. Yığma yapıdan oluşan iki odalı evin zemininde halı ve kilimin bulunmadığı, damın aktığı, baba Osman Yerbay'ın rahatsız olmasından dolayı çalışamaması, ailenin maddi imkansızlıklar içerisinde yaşam sürdürdüğü haberleri üzerine Yerbay Ailesi'ne Gölbaşı Kaymakamlığı el attı.
Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Yerbay Ailesinin oturulmayacak durumdaki evinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan çıkarılan ödenekle onarılmasını sağladı.
Gölbaşı Kaymakamı Edip Budan, Yerbay Ailesi'ni evlerinde ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde gördü. Aileye devletin şefkatli ellerinin uzatıldığını dile getiren Budan, şöyle konuştu: "Daha önce oturulamayacak derecede olan tuvaleti ve banyosu olmayan, yağan yağmurda damı akan eski evi yeniledik. Elektrik tesisatını, evin iç ve dış sıvasını, mutfak tezgahını, çatısını ve daha birçok şeyi yenileyerek ailemizin evini oturulabilir duruma getirdik."
(KA-HO-Y)

11.01.2013 12:10:43 TSI

Editör: Wan Haber