DSİ Bölge Müdürü Erol Şensöz, yeni düzenlemeyle yeraltı su kuyularına da sayaç takma zorunluluğunu getirildiğini söyledi.
Şensöz, yaptığı açıklamada, "DSİ 3. Bölge Müdürlüğü sınırlarında bulunan Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Sakarya illerinde daha önce açılmış ve ölçüm sistemi takılmadan Yeraltısuyu Kullanma Belgesi almış olan kuyu sahiplerinin, 25 Şubat 2013 tarihine kadar kuyularına su sayacı taktırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar su sayacı taktırmayanların belgeleri iptal edilecek olup, kuyuları Bölge Müdürlüğümüz kapatmak zorunda kalacaktır. Kapatma masrafları da sondaj kuyusu sahibinden tahsil edilecektir" dedi.
Şenöz, Kuyu sahiplerinin sondaj kuyularına ait Yeraltısuyu Kullanma Belgeleriyle birlikte, en kısa sürede Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğü'ne müracaat ederek, taahhütname vermeleri ve su sayaçlarını taktırmalarını istedi.
Şenöz, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yeraltısuyu temini maksadıyla açılacak olan sondaj kuyularına su sayacı takılmadan, "Yeraltısuyu Kullanma Belgesi" verilemeyeceğine de dikkat çekti.
(EFE)

18.12.2012 16:32:59 TSI

Editör: Wan Haber