İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yeni yapılacak olan konutlarda yer altı konteynır uygulamasının zorunlu hale getirerek imar planına işlediklerini söyledi.
Yer altı konteynır sistemini kullanmayan konutlara ruhsat verilmeyeceğini belirten Başkan Necattin Demirtaş, "Yeni konutlarda vatandaş bize yer gösterecek. Biz de belediye olarak yer altı konteynırını belirlenen noktaya yerleştireceğiz" dedi.
Yer altı konteynır sisteminin faydalarını anlatan Demirtaş, ilk etapta 100 adet konteynırı pilot noktalara koyduklarını, talep ettikleri 200 adet yer altı konteynırının da önümüzdeki günlerde geleceğini söyledi. Bir yer altı konteynırının 5 ton kapasitesindeki çöpü, haznesinde barındırabildiğini kaydeden Başkan Necattin Demirtaş, "Yer altı çöp konteynırların faydası çok. Diğer konteynırlarımız tekerlekli. 500 bin litre çöp alıyor. Ancak yer altı konteynırlarının çöp alma kapasitesi, mevcut konteynırlarımıza oranla 10 kat daha fazla. Günde dört kez aynı yerden çöp araçlarımız çöp toplamak zorunda kalıyor. Yer altı sistemiyle birlikte günde iki kez ve gece olmak şartıyla çöp toplama araçlarımız trafiğe girmiş olacak. Böylece ilçemizin trafiğini rahatlamış olacağız ve araçlarımızın mazot tasarrufu yapmalarını sağlayacağız" diye konuştu.
Yer altı konteynır sisteminin toplam maliyetinin 2 milyon TL olduğunu ve kendini 2 yılda amorti edeceğini belirten Demirtaş, "Önceden 50 personel ve 10-15 araçla çöp toplarken şimdi ise 2 araç ve 4 personelle bu işi yapacağız. Dolayısıyla ciddi bir personel tasarrufu olacak. Oradaki personelleri de başka yerlerde değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

29.01.2013 17:36:18 TSI

Editör: Wan Haber