Play-off maçında 10 Mayıs Cuma günü İzmir’de Karşıyaka ile mücadele edecek olan Van Büyükşehir Belediyespor maçtan avantajlı ayrılmak istiyor.

Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ise söz konusu maça tüm Vanlı taraftarların gelmesi ve takımlarını desteklemesini istedi.

Yenitürk, Van’a play-off heyecanını getiren teknik kadro ve futbolculara teşekkür ederek, “Kentimiz futbolda layık olduğu konumda değil. Bu kent ve bu kent insanı daha üst ligleri hak ediyor. Bu çerçevede verilen mücadele sonunda yaklaşık 10 yıl aradan sonra play-off heyecanını yeniden kentimize tattırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben takıma inanıyorum güveniyorum. İnşallah Play Off maçlarında da bu başarı grafiğini devam ettirip bir üst lige çıkacağız” dedi.

Yenitürk, söz konusu süreçte desteğe ihtiyaçlarının olduğunu anlatarak, “Tabi bu süreçte maddi ve manevi olarak desteğe ihtiyacımız vardır. İnşallah verilecek desteklerle bu sezon 2. Lige çıkıp önümüzdeki sezon ise hedefimiz 1. Lig olacaktır. Cuma günü İzmir'de oynayacağımız Karşıyaka maçına, Van'dan gelecek taraftarlarımızla İzmir, Antalya, Manisa, Aydın ve yakın çevrelerdeki Vanlı hemşerilerimizi de takımımıza destek için maça davet ediyoruz. İzmir'den Van'a avantajlı dönmek istiyoruz. Önemli ve kritik maçta verilecek her destek 2. Lige bir adım daha yaklaşmamıza vesile olacaktır. Takımımızın 2. Lige çıkmasıyla ilimiz futbolu daha da gelişecek güzelleşecek ve ileride futbol tutkunu gençlerimiz çocuklarımıza da kalıcı bir kapı olacaklardır. Bu gerçekten bu kent insanının beklentisidir. İnşallah play-off sürecini birlik beraberlik içinde kenetlenerek takımımıza sahip çıkarak başarıyla tamamlayacağız. Her zaman söylediğim gibi tekrar söylüyorum gerçekten çok kaliteli ve tecrübeli bir takımımız var. Hepsi özveriyle çalışıyor. Tekrar bu kente play-off heyecanını verdiği mücadeleyle getiren teknik kadro futbolcularımıza, bize maddi olarak destek verenlere ve taraftarlarımıza, teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik çerçevesinde takımımıza sahip çıkalım destek verelim ve bu kent insanının beklentisine birlikte cevap verelim. Kentimiz bunu hak ediyor” ifadelerini kullandı.  (Van Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber