Van’ın uydudan yayınlanan televizyon kanalı olan Kanal M’de Salih Deniz’in hazırlayıp sunduğu Spor Aktif programında B.Vanspor ve kentin sporu konuşuldu.

Programın konukları; B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ve Gazeteci Bişar Ulutaş idi. Söz konusu programda ağırlıklı olarak TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden B.Vanspor konuşuldu.

Devre arası transferlerin zor olduğunu belirten B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Hiç kimse elindeki iyi futbolcuyu satmak istemez. Sizin de bazı oyuncularınız başka takıma gider veya siz kendileriyle yollarınızı ayırırsınız. O yüzden devre arası transferler kolay değil. Buna rağmen bizler önce Yeni Teknik Direktörümüz Hasan Erkin Şimşir ile anlaştık. Kendisinin de istekleri doğrultusunda yeni transferler yapmaya gayret ettik. Takım içerisinde kadroda yer bulamayan bazı arkadaşlarımızı gönderdik. Altı futbolcu yolladık, onların yerine şimdilik dört transfer yaptık. Transfer yaparken takımlarından ayrılan veya devre öncesi görüşüp alamadığımız oyuncuları transfer etmeye gayret ettik. Stoper mevkiinde Samet Cantürk’ü transfer ettik. Yine golcü kimliğiyle bilinen kendi grubunda da gol kralı olmuş Batuhan Er’i transfer ettik. İnşallah Çağrı ile birlikte takıma büyük fayda sağlar. Yine geçen dönem bizde forma giyen Vanlı Emrah Tacir kardeşimizi transfer ettik. Takıma faydalı olmak için geldi. Ekonomik anlamda da bizi sıkıntıya sokmadı ve fedakârca geldi. Vanspor’a bir şeyler vermek için bizi tercih etti. Yine daha önce söz etmiştim, yediğimiz golleri sol kanattan yiyorduk. Araştırmalar sonucu Adliyespor’dan yoğun uğraşlar sonucu Barış Gök’ü transfer ettik. İnşallah bu transferler faydalı olur. Karşıyaka ve Kemerspor maçlarında eğer ki hocamız ihtiyaç duyarsa, bir iki transfer daha yapabiliriz” diye konuştu.

Teknik kadro ile ilgili de konuşan Başkan Yenitürk, “Feyyaz Uçar teknik sorumluluktan şimdi idari bölüme geçti. Yani Van’da ve benim yanımdadır. Bizler teknik direktör olarak birçok kişi ile görüştük. Hocamız bizim için çok daha mütevazı ve iyi geldi. Biz de kendisini tercih ettik. Hocamızı tanıdıkça daha çok sevdik. Burada hocamızı yetkisi tamdır. Sayın Şimşir hocamızın işine karışmayacağız. Kadro kurmaktan tutun da kimi oynatacağına kadar tam yetkilidir. İnşallah Hasan Erkin Şimşir hocamız ile hedefimize yürüyeceğiz” diye konuştu.

B.Vanspor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir ise 1993 yılında futbolculuk hayatı bittikten sonra hemen hemen tüm liglerde hocalık yapmaya çalıştığını belirterek, “Birikimler sonucu bazı takımları üst liglere çıkardık. Bazı takımlara da başarılar yaşattık. Tabi bu ekip işidir. Sadece benimle olmuyor. Şampiyonluklar da sadece oyuncu potansiyeli ile olmuyor. Yöneticiler, oyuncular, teknik heyet, taraftar tüm bunlar ayrı ayrı etkenlerdir. Başkanımızın da benim ile ilgili övgüleri beni çok mutlu etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Futbolun çok iddialı konuşmaya gelmediğini söyleyen Şimşir, “İnce eleyip sık dokuyacağız. Futbol iddialı konuşmaya gelmiyor. Sonucu almak için elimizden geleni yapacağız. Vanspor’da olmak benim için gurur verici. Vanspor taraftarı, geçmişte başarılar elde eden bir takımın taraftarı olduğu için sürekli takımın da arkasında olmuştur. Antalya’daki kampımız çok güzel geçti. Takımımızın morali üst düzeyde oldu. Bu takım ilk devrede bazı şansızlıklar yaşamış. Takımın kadrosunun iyi olduğunu gördüm. Mukayese yapma imkânım oldu. Oyuncuları az çok tanıyoruz, kampta daha çok tanımaya başladık. Mevkileri iyi ayarlamaya gayret ediyoruz. Aynı mevki için çok sayıda oyuncu değil, ama her mevkide en az iki oyuncu oynayacak şekilde alternatif düşünüyoruz. Umarım başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.

B.Vanspor’un maddi anlamda sıkıntılar yaşadığını ifade eden B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Her takımda maddi sıkıntılar olduğu gibi, bizlerde de var. Bildiğiniz gibi daha önce söylemiştim, kulübü dört milyon tl gibi bir borçla devraldık. SGK borçları yapılandırıldığı için Federasyondan gelen para oraya kesiliyor, bize ulaşmıyor. Yine biz kulüp olduğumuz için diğer branşlarda da ekonomik anlamda giderlerimiz oluyor. Bizler ister istemez maddi anlamda zorlanıyoruz. Yeni valimize ve genel sekreterliğe bakacak olan Vali Yardımcımız Sinan beye de gideceğiz. Yine takıma destek amaçlı kombine bilet desteği kampanyası başlattık, söz verenler var. Onları ziyaret edip destek vermelerini isteyeceğiz. İnşallah bu sorunları kısa sürede aşarız. Takımdaki oyuncuların mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Takımda görev alamayan bazı oyuncuların başka takımlara gitmesi için onlara yardımcı olduklarını belirten Yenitürk, “Bizler başka kulüpler gibi oyuncuları transfer etmek isteyenlerden bonservisler istemiyoruz. Bazı kulüpler 200-300 bin TL almadan oyuncuya izin vermiyor. Bizim takımda oynayamayan oyuncuların başka takımlara gitmesi ve kadrolara girebilmesi için her türlü desteği verdik. Tahir, Cemal, Ömer, Mutlu gibi oyunculara destek vererek onlarla yolumuzu ayırdık. Bizden ayrılan arkadaşlarımıza şartsız destek verdik. İnşallah bu birliğimizi bozmayacağız, bir spor ahlakı içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Programa sorularıyla katılan taraftarlar, portatif tribünlerin bir an önce bitirilmesi ve takımın bu sezon mutlaka üst lige çıkması gerektiğini belirtirken, program konuğu Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ise B.Vanspor’un grubunda takımların puan olarak birbirine yakın olduğunu ifade etti.

Yaklaşık iki saat süren programda gruptaki diğer takımların durumu da masaya yatırıldı.Bölge:Necat Teyfun (Van Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber