TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden B.Vanspor’da Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, takıma tecrübeli bir teknik direktör kazandırdıklarını söyleyerek, taraftarların sabırlı olmasını istedi.
Başkan Yenitürk, yanlış tezahüratların futbolcuları olumsuz etkilediğini de belirterek, “Vanspor’u seviyorsak, destek olalım” ifadelerini kullandı.

Hazırlık maçlarında alınan sonuçlardan sonra bazı taraftarların özellikle sosyal medyada yaptığı yanlış yorumlara değinen Yenitürk, söz konusu hazırlık maçlarının takımın gücünü yansıtmadığını, çünkü bu maçlarda teknik hocanın sürekli oyuncu denediğini ve ilk onbiri şekillendirmeye çalıştığını  belirtti.

YENİTÜRK: “HAZIRLIK MAÇLARI BİR ÖLÇÜ DEĞİL”
Yenitürk, “B.Vanspor sevdalıları, hazırlık maçlarında takım galip gelmiş olsa, çok iyi deyip oturacağız yerimize. İlk devrede bu takımın bir türlü ilk onbiri beli değil diyordunuz, şimdi ilk onbiri belirleyebilmesi için yeni pırıl pırıl yetenekli bilgili tecrübeli bir hoca geldi. Hazırlık maçlarıyla devre arası lig başlar başlamaz ilk onbirini ve takımı çok iyi tanıyabilmesi için takımdaki tüm futbolcuları deniyor. Her hazırlık maçında en az yedi sekiz futbolcumuzu deniyor. Doğrusunu yapıyor, hazırlık maçlarımızın birinci devresinde rakip takımın kalesine en az yirmi atağımız var. Rakip devre arasına kadar ceza sahamıza bile giremedi. Bu bize yeter. İkinci yarıda sadece ilk onbiri netleştirmek için eksikleri görmek için takımı tanımak için tüm futbolcular denendi. Buna takılmayın. Hakaret küfür etmeyin. Yanlış tezahüratlar, hakaretler yüzünden, Van'a Vanspora kimse gelmek istemiyor. Gelenler de gitmek istiyor. Lütfen Van'ı, Vanspor’u seviyorsak elimizden geldiğince takıma destek olalım. Biraz sabredelim. Ben de hocalarımla birlikte takımımızın yanındayım. Bırakmadım, sizlerle Vanspor’la beraberim. Bıraksam da maalesef sahip çıkacak kimse de yok. Evet maalesef Vanspor sahipsiz. Kimsenin de umurunda değil. Maddi ve manevi sahipleniyorsak, bizlerin de şevkini kırmayın. Gelin hep birlikte başaralım. Ben halen iddialıyım. Bizler beraber bu sene başaracağız” ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber