TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir ilçesinin yapılan yatırımlarla hızla kalkındığını söyledi.
Yenişehir'de AK Parti ilçe divan kuruluna katılan Şahin, Yenişehir'in son yıllarda büyük bir hamle içinde olduğunu belirterek, "Yenişehir, havaalanı, hızlı treni, demir yolu ve kara yolları ile Türkiye'nin parlayan yıldızı oluyor" dedi.
Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil'in gayretli çalışmalarıyla ilçeye vizyon katma çabası içinde olduğunu söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, "Mahalli idarenin çalışmalarına biz de Ankara'dan destek veriyoruz. Yeni Büyükşehir Kanunu ile Yenişehir daha da hızlı gelişecek" diye konuştu.
AK Parti iktidarında Yenişehir-Bursa arasındaki yolun duble hale getirildiğini, Bilecik yolunun bitmek üzere olduğunu, İznik yolunun yarısının yapıldığını, İnegöl ve Orhangazi yolunun ise 2013 yatırım programına alındığını dile getiren Milletvekili Hüseyin Şahin, "Hızlı tren çok hızla geliyor. Bursa'daki 3 istasyondan 2'si Yenişehir'de olacak. Biri şehir merkezinde diğeri de Havaalanı'na yapılıyor. Aynı raylarda yük taşımacılığı da yapılacak. Uluslararası Havaalanı'nın işlerliğini arttırma çabalarımız da sürüyor" dedi.
Şahin, Yenişehir'e bir Kız Teknik Lisesi kazandıracaklarını, 96 yataklı yeni Devlet Hastanesi'nin 18,5 dönüm arazi üzerinde yapılacağını sözlerine ekledi.
(MŞ)

06.02.2013 11:46:37 TSI

Editör: Wan Haber