Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'nin Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Dairesi Başkanı Mehmet Demircioğlu ile Ankara'da yaptıkları görüşmede, Yenişehir'e inşa edilecek yeni hastane binasının yeri kesinleşti.
Bursa Caddesi üzerinde Gençlik ve Spor Merkezi'nin yanında bulunan 18 bin 300 metrekarelik alana teklif edilen yeni hastane binasının yapımına karar verilerek proje çizim işlemlerine başlandı. Projen en geç 31 Mart 2013 tarihine kadar ihale edilerek 2013 yılında inşaata başlanacak. Yeni hastane binası 2014 yılında hizmete açılacak.
Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Yenişehir'e yeni hastane kazandırma projesi üzerinde Milletvekili Hüseyin Şahin ile bir süredir çalıştıklarını, salı günü Ankara'da Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları temaslar neticesinde yeni hastane binasının yerinin kesinleştiğini söyledi. Cingil, binanın yapılmasına bir an önce başlamak için proje çizim işlemlerine başlandığını ifade etti.
Başkan Cingil, daha önce Sağlık Bakanlığı'na teklif edilen Bursa Caddesi üzerindeki 18 bin 300 metrekare büyüklüğündeki arazide Yenişehir Belediye Meclisi'nce 16.11.2011 tarihinde imar planı değişikliği yapıldığını, sağlık tesisi olarak ayrılan alana yapılacak yeni hastane binasının toplam 12 bin metrekare olacağını söyledi.
Yeni hastane 96 yatak kapasitesi, 3 poliklinik binası, 6 yoğun bakım ünitesi, 20 6 poliklinik odası, acil, 4 erkek, 3 kadın ve 1 çocuk müşahede bölümü, 2 acil poliklinik, 2 kadın-doğum ünitesi, 2 ameliyathane, 6 diyaliz ünitesi, diğer eklentilerden oluşacak.
(MŞ)

16.01.2013 13:37:33 TSI

Editör: Wan Haber