Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, cadde ve sokaklara turunç fidanı dikiyor. Şu ana kadar 795 adet turunç fidanı diken ekipler, çalışmalarını tamamladığında yaklaşık bin 250 adet turunç fidanını toprakla buluşturmuş olacaklar.
Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yenişehir'in cadde ve sokaklarına turunç fidanı dikerek yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Yenişehir'in yeşil dokusunu korumak için ağaçlandırma çalışmalarını yürüten ekipler, altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklara turunç fidanı dikiyor. Şu ana kadar 795 adet turunç fidanı diken ekipler Fuat Morel, Bahçelievler, Limonluk, Güvenevler, Menteş, ve Çiftlikköy Mahallelerindeki çalışmalarını tamamladığında yaklaşık bin 250 adet turunç fidanını toprakla buluşturmuş olacaklar.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, son yıllardaki artan şehirleşme oranıyla birlikte ilçedeki narenciye bahçelerinin bir bir yok olduğuna dikkat çekti. Yenişehirlilerin narenciye ağaçlarının görünümüne ve güzel kokusuna olan özlemini bir nebze de olsa gidermek için cadde ve sokaklarına turunç fidanı dikmeye başladıklarını belirten Başkan Genç, "Ekiplerimiz planlı bir şekilde ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Bunun yanında park ve yeşil alanlarda bitki ve mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına da aralıksız devam ediyoruz. Yenişehir sınırları içinde yeşil alanları artırmak en büyük hedefimizdir. Tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyor ve yeni park alanları oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
(KYM-Y)

10.01.2013 14:53:07 TSI

Editör: Wan Haber