Mersin'in merkez Yenişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2012'de hayata geçirdiği ve başvurusunu yaptığı projelere ek olarak bu yıl da iddialı projelere hazırlanıyor.
Yenişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, müdürlüğün Yenişehir'i geleceğe daha planlı, programlı hazırlamak için çeşitli ortak ve iştirakçilerle birçok başarılı projeye imza attığı bildirildi. 2012 yılında çeşitli ajanslara 10 adet proje gönderildiği belirtilen açıklamada, bunlardan 3'nün kabul edilerek hayata geçirildiği kaydedildi. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından desteklenen 'Özgür Düşün Girişimci Ol' projesi ile girişimci çiftçi kadınların teknik becerilerini ve yetiştirdikleri ürünlerden işlenmiş ürün üretmelerini sağlamanın ve geliştirmenin hedeflendiği ifade edilen açıklamada, "Yine ÇKA tarafından desteklenen 'Ekolojik Hayata Dönüş' projesi ile tüketicilere organik tarım bilincinin, üretim ve tüketimin yaygınlaştırılması sağlanmıştır. Halen devam eden 'Geleneğini Öğren Geleceğe Taşı' kadın eğitimi projesi ile de 18-45 yaş arası 60 kadınımıza, nitelikli elemana dönüşmesine katkı sağlayacak atölye tipi uygulamalı mesleki eğitim verilmekte olup, ayrıca sosyal hayata uyumunu sağlama ve istihdam edilebilirliğini artırma amaçlanmıştır. Bunlara ek olarak Ulusal Ajans'a 'Kesme Çiçekçilik, Tarım Ürünlerinin Pazarlama Kanallarının Araştırılması' konusunda proje sunulmuştur. ÇKA'ya sunulan 'Bilinçli Tüket, Sağlıklı Yaşa' projesi ile halkımızı bilinçlendirerek tükettiği gıdanın denetçisi olan bir toplum oluşturmak hedeflenmiştir" denildi.
"Müdürlüğümüz diğer kurum, sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile işbirliği içinde projeler konusunda çok güzel çalışmalar yapmış ve bu çalışmaları ileriye taşımak için uyumlu ve deneyimli bir ekip oluşturmuştur" denilen açıklamada, bu ekiple birlikte yeni projelere imza atmak için gerekli çalışmalara devam edileceği, yeni dönemde de yine iddialı projelerle başvurularda bulunulacağı bildirildi.
(KYM-Y)

10.01.2013 16:40:03 TSI

Editör: Wan Haber