Bursa Yenişehir Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci toplantısı gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve komisyonlara havale edilen konuların tekrar görüşüldüğü meclis toplantısında ilk olarak Bütçe Tarife Komisyonu'na sevk edilen 2013 yılı ücret tarifeleri görüşüldü. Bu madde de engelli, gazi, şehit, dul, 65 yaşını doldurmuş ihtiyaç sahipleri ile öğrencilere su ücretlerinde yüzde 75 indirim yapılması kararlaştırıldı. Komisyon kararı üzerine söz alan CHP Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Hüsnü Toka, engelli, şehit, gazi, 65 yaşını doldurmuş yaşlılar ile öğrencilere yüzde 90 indirim yapılmasını teklif etti. Toka ayrıca, okullardan da su ücreti alınmamasını teklif etti. Toka'nın bu teklifi kabul görmedi ve madde komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi. Bir diğer madde olan yaş sebze meyve hali teminat tutarının 10 bin TL olması oy birliği ile kabul edilirken, köy minibüsleri taban fiyatları yeniden görüşülmek üzere komisyona geri havale edilmesine karar verildi.
Meclisin en tartışılan konusu ise Yenişehir-İnegöl ve Bursa-Yenişehir-Bilecik Devlet Yolu kamulaştırma sınırının imar planına işlenmesini görüşülmesi konusu oldu. Bu madde de söz alan CHP'li Hüsnü Toka, "1994 yılındaki planda yolun köprüye kadar olduğunu ancak son zamanda her nasılsa 300 metre daha yolun şehir merkezine kadar ilerletiliyor. Üstelik konuyla ilgili mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almış. Buna rağmen yeniden gündeme gelmesi ilginç. 'Tüm bunların nedeni ne?' diye sorduğunda ise belediye başkanı sinirlenerek, 'Ben öyle istedim' dedi" diye konuştu.
Cingil ise, "Bu konuda bizim iki hassasiyetimiz var. Birincisi yaşlı çınarların korunması, diğeri Bursa yoluna düşünülen hastaneye ilçenin batı kısmından gidecek olan vatandaşların rahatlıkla hastaneye ulaşmaları. Bunun dışında bir hassasiyetimiz olamaz. Bu yol yapılırken yüzlerce vatandaşın arazileri ve iş yerleri kamulaştırılmıştır. Söz konusu işletmeni ne özelliği var. Devletimiz hiç bir vatandaşımızı mağdur etmez" şeklinde konuştu.
Daha sonra yapılan oylama da oy birliği ile kabul edildi. Mecliste son olarak da Tarım Hayvancılık ve Gıda İlçe Müdürlüğü ile Yenişehir Devlet Hastanesinin yardım talepleri oy birliği ile kabul edildi.
(HS-YS)

10.12.2012 17:22:40 TSI

Editör: Wan Haber