Bilecik'in Yenipazar ilçesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile S.S. Yenipazar ve Çevre Köyleri Kooperatifi iş birliğiyle düzenlenen toplantıda, hayvancılık sektörünün meseleleri masaya yatırıldı.
'Hayvancılığın bugünkü durumu, geleceği ve hayvancılıkta mekanizasyonun verimlilik üzerindeki etkileri' konulu toplantıya Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Dankaz'ın yanı sıra İlçe Müdürü Süleyman Canan, Ziraat Odası Başkanı Ali Ünal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Cafer AY, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zekeriya Avcı ve yaklaşık 150 çiftçi katıldı. Toplantıda konuşan Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dankaz, verimli bir hayvancılık için işletme büyüklüklerinin arttırılması, yem bitkisi ekim alanlarının genişletilmesi ve hayvancılık işletmelerinin modarnizasyonunun yapılması gerektiğini belirterek, önümüzdeki dönemde kapasitesi yüksek işletmelere ilave destek verileceğini bildirdi.
Dankaz, özel idare kaynaklarından temin edilen katkılarla hazırlanan projelerde, bölgemize uygun yeni çeşitlerle, yem bitkilerindeki verim artışına yönelik çalışmalar yapıldığını, arazilerin miras yoluyla çok küçük parçalara ayrılması yüzünden verim kayıpları yaşandığını kaydetti. Daha sonra Dankaz, toplantıya katılan çiftçilerin sorularını cevapladı.
(KÇ-MŞ)

19.01.2013 11:11:19 TSI

Editör: Wan Haber