Aydın'ın Yenipazar ilçesine faaliyette bulunan gıda işlemelerine yönelik düzenlen 'Gıda Hijyeni' eğitimi geniş bir katılımla tamamladı.
Yenipazar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Yenipazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde, ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren gıda işletmecilerine yönelik 'Gıda Hijyeni ve Gıda İşletmelerinin Kayıt Altına Alınması' konulu bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi.
Yenipazar ilçesi genelinde faaliyet gösteren 180 gıda işlemesinin sahipleri, işletmecileri ve çalışanına yönelik yapılan Gıda Hijyeni ve Gıda İşletmelerinin Kayıt Altına Alınması' konulu toplantıya Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Yenipazar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bülent Güner, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Derya Kepe, Yenipazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Tekeoğlu ve konu uzmanları olarak Yenipazar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli Mühendis Çetin Emin Atmaca, Mühendis İsmail Özen ile Veteriner Hekim Ahmet Gezman katıldı.
Açılış konuşmasında konunun önemine değinen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Güner, bu ve benzeri bilgilendirme ve eğitim toplantılarının gerek ilçe merkezinde gerekse köylerde tekrarlanacağını belirtti.
Daha sonra konu uzmanı Çetin Emin Atmaca, işletme sahiplerine 5996 sayılı kanun kapsamında 'Gıda Hijyeni, İşyerlerinin Uyması Gereken Yasal Zorunluluklar', 'Gıda İşletmelerinin Kayıt Altına Alınması ve Uygulamada Karşılaşılan Sorunlarla' ilgili bir sunum yaptı. Toplantı işletme sahiplerinden gelen sorular cevaplandırılmış ve toplantı sona erdirildi.
(MB-İK)

24.01.2013 10:31:36 TSI

Editör: Wan Haber