Ünlü televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu, Yenimahalle Belediyesi'nin engellilere yönelik çalışmalarının takdir topladığını söyleyerek, "Yenimahalle Belediyesinin engellilere yönelik hizmetlerini görmek bizleri mutlu ediyor. Yenimahalle yüz akı bir belediyemiz" dedi.
Engellilerin toplumla buluşması ve kaynaşması amacıyla birçok çalışmaya imza atan Yenimahalle Belediyesi, son olarak Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Kent Kop Mahallesi Muhtarlığı ile ortaklaşa düzenlenen "Engelsiz Yenimahalle Engelsiz Kent Koop" etkinliği ile dikkatleri üzerine çekti. Yaptığı programlarla Anadolu insanlarını ekranlara taşıyan ünlü televizyoncu Tayfun Talipoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Batıkent Meydan Kültür ve Ticaret Merkezi'nde gerçekleşti.
Taliboğlu'nun esprileri ile keyifli bir stand-up atmosferinde gerçekleşen etkinlik, salonu dolduran kalabalığa keyifli dakikalar yaşattı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Kent Konseyi Başkanı İlhan Tezel, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Erol Sayyıdan, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda engelli vatandaşın katıldığı etkinlik söyleşilerin ardından kokteylle sona erdi.
Yaşar, Cumhuriyet öncesi engellilerin yaşamını kolaylaştıracak bir devlet anlayışının olmadığına dikkat çekerek ,"Cumhuriyet'in kurulmasından sonra engelli vatandaşların çalışma ve sosyal hayatındaki düzenlemeler adım adım ilerlemiştir. Biz de dört yıldır görev yapan sosyal demokrat bir yerel yönetim olarak göreve gelir gelmez bir engelliler birimi kurarak ilçemizde yaşayan engelli yurttaşlarımızı engel guruplarına göre tespit ettik. Engelli derneklerine kapılarımızı açarak sıcak ilişkiler kurduk. Engelli vatandaşlarımıza yönelik açtığımız yaşam merkezleri ve sosyal alanların yanı sıra tüm engelli derneklerine elimizden geldiği ölçüde destek verdik, vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.
Engelliler Meclisi Başkanı Sayyıdan ise engelli sorununun toplumsal bir sorun olduğunu belirtti. Yenimahalle Belediyesi'nin engelliler için somut çalışmaları olduğunu ve bu nedenle Yenimahalle Belediyesi'nin engelli meclisinde olmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekleyen Sayyıdan "İlk adımını attığımız bu çalışma ile her ay bir mahallede engelli vatandaşlarımızı toplumla buluşturacağız. Toplumla bütünleştiğimiz zaman demokrasinin temelini birlikte atacağız" dedi.
Konuşmaların ardından sahneye çıkan ünlü televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu, anlattığı yol hikayeleri ile salondakilere keyifli anlar yaşattı. Anadolu'yu gezerken başından geçen ilginç anıları katılımcılarla paylaşan Talipoğlu, Manisa Kırkağaç'ta zenci bir vatandaş ile yaptığı röportajı anlattı. Röportajda zenci bir vatandaşın "Bu ülkede aynaya bakmazsam zenci olduğumu fark etmiyorum" demesi üzerine duygulandığını belirten Taliboğlu "İşte biz böyle bir ülkede yaşıyoruz. Sorunlarınızı siz biliyorsunuz. Sorunlarınıza sahip çıkarsanız bu sorunları çözmeye hazır güzel bir yerel yönetim var" dedi. CHP'li belediyelerin çalışmadığı yönündeki asılsız iddialara karşılık Yenimahalle Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projelerle en güzel yanıtı verdiğini söyleyen Taliboğlu, "Yenimahalle Belediyesinin bir yüz akı olarak iyi işler yaptığını görmek bizleri mutlu ediyor. Şahsınızda Başkan Fethi Yaşar ve yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum " diye konuştu.
(BK-ÖK-Y)

21.01.2013 12:51:27 TSI

Editör: Wan Haber