Yenimahalle Belediyesi, beklenen kar yağışına tüm ekipleriyle günler öncesinden hazırlandı. Kardan vatandaşların olumsuz etkilenmemeleri için gerekli önlemleri alan Yenimahalle'de kış çilesiz geçecek.
Geçen senelerde kışla mücadeleyi başarı ile atlatan Yenimahalle Belediyesi, Park Bahçeler, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden toplam 330 kişilik ekip ile kışın tüm zorlu koşullarına hazırlandı. 19 adet kar küreme aracı günler öncesinden Yenimahalle'nin her bölgesinde kar ile mücadeleye hazır olarak bekletilmeye başlandı. Çayyolu'nda 6, Şentepe'de 2, Batıkent'te 6, Yenimahalle Merkez, Demetevler, Gazi Mahallesi, Türkkonut ve Turkuaz'da birer araç hazır bulunuyor. Ayrıca 4000 ton tuz, 5 kamyonet, 8 greyder, 5 kepçe ve 19 bobcat ile mücadeleye hazır olan ekipler vatandaşların mağduriyetini engellemek için 24 saat görev başında bulunacak.
Özellikle kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların ulaşımlarının kolaylaştırılması için öncelik sağlık kuruluşları ve okullara verilecek. Belediyeye bağlı mahalle ve köylerde de yollarının açılması için ayrıca özel ekipler görevlendirilecek.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kışın zor günlerinde vatandaşların yollarda çile çekmemesi için belediye olarak bütün güçleriyle çalıştıklarının ifade etti. Yaşar, "Kar yağışının yoğun olarak beklendiği bölgelerde ekipleri artırıyoruz. Yenimahalle bölgesinde kardan ve buzdan ulaşımın etkilenmemesi için elimizden geleni yapacağız. Önceki senelerde bu sınavdan başarı ile çıktık. Bu senede hizmet kalitemizi sürdürmek amacındayız" dedi.
(BK-ÖZ-Y)

05.01.2013 11:54:14 TSI

Editör: Wan Haber