Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'de yaşayan Karadenizli vatandaşlarla hamsi şenliğinde bir araya geldi.
Güneyce Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Cemal Durmuşoğlu ve Ali Akgül tarafından Yenimahalle Belediyesi İlk Adım Salonu'nda hamsi şenliği düzenlendi. Güneyce Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Günaydın, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Prof. Dr. İhsan Bal ve Yenimahalle'de yaşayan çok sayıda Güneyceli vatandaşın katıldığı şenlikte, yaklaşık 250 kilo hamsi pişirilerek vatandaşlara ikram edildi.
Göreve geldiği günden itibaren derneklere verdiği destekle dikkatleri çeken Yaşar, Rize'den özel olarak getirilen hamsinin yapıldığı alanda Karadenizli vatandaşlar için hamsi pişirdi. Yaşar, yaptığı konuşmada, Yenimahalle'ye Anadolu'nun her bölgesinden vatandaşların yerleştiğine dikkat çekti. Yaşar, "Yenimahalle küçük bir Anadolu mozaiği. Anadolu'nun her bölgesinden vatandaşlarımızın yaşadığı Yenimahalle'de büyük ve güçlü bir aile haline gelmek için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.
Karadenizli vatandaşların ülkenin birlik, bütünlüğüne olan inançlarını takdirle karşıladığını söyleyen Yaşar, "Karadenizli vatandaşlarımız bu ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda en önde hizmet vermiş, parlak zekaları ve çalışkanlıkları ile hepimize örnek olmuşlardır. Ülkenin kuruluş harcı en önemli öğesi olarak gördüğüm Karadenizli hemşehrilerimle bizleri bu güzel organizasyonla bir araya getiren Güneyceli hemşehrilerime teşekkür ederim" diye konuştu.
(AUÖ-CC-Y)

26.01.2013 11:00:24 TSI

Editör: Wan Haber