Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Safi Duyar, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Mental Aritmetik ve Hafıza Teknikleri" konulu konferans verdi.
Kariyer Koleji tarafından organize edilen konferansta Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Safi Duyar, mental aritmetiğin özel bir durum gerektirmediğini, 412 yaş arası doğru eğitim alan her sağlıklı çocuğun sayısal işlemleri saniyeler içerisinde yapabileceğini vurguladı. Duyar, mental aritmetiğin yalnızca matematik zekasına değil odaklanma, konsantrasyon, öz güven gibi durumlara da yardımcı olduğunu ifade etti.
Konferansa katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, belediye olarak eğitime öncelik verdiklerini belirterek, "Bölgedeki tüm okulların eksikliklerini tamamlayıp öğrencilerin daha konforlu koşullarda eğitim almasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bakım ya da onarım işi olan okullara elimizden gelen yardımı yaparak geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize mağduriyet yaşatmıyoruz. Bizim için devlet okullarında okuyan öğrencilerimizin özel okullar ve vakıf okullarında okuyan öğrencilerden hiçbir farkı yoktur. Bu nedenle okulların badana boyadan bahçe düzenlemesine, tuvaletlerinden spor salonlarına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.
Konferansın ardından Türkiye Hafıza Olimpiyatlarında Mental Aritmetik ve Flash Anzan şampiyonu olarak 3 kupa ve 7 madalya alan 12 yaşındaki İlem Karaca'ya da plaket verildi.
(BK-ÖZ-Y)

24.01.2013 10:45:29 TSI

Editör: Wan Haber