Daha önce engelliler konulu öykü yarışması düzenleyerek Türkiye'de bir ilke imza atan Yenimahalle Belediyesi, düzenlediği yarışmanın ikincisi ile daha da büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Engelliler.gen.tr tarafından düzenlenen yarışma, engellilere yönelik hizmetleri ile dikkat çeken ve farkındalık oluşturmayı başaran Yenimahalle Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşecek.
Düzenlenen ilk yarışmada dereceye giren öyküler, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı ve Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Başkanı Şenol Balaban tarafından facebook üzerinden canlı yayınla açıklanmış ve bu yöntemle de Türkiye'de bir ilke daha imza atılmıştı. Yaklaşık 150 öykü arasından dereceye giren öykülerin ödüllendirildiği yarışmanın ikincisine de çok sayıda katılım bekleniyor. Yarışmanın jüri üyesi de olan Balaban, "Bu sene 2'ncisini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz engelliler konulu öykü yarışmasına katılımlar çığ gibi büyüyor. Toplumda ikinci plana atılan engellilerimizi hak ettikleri yaşam standartlarına ulaştırabilmemizin birinci yolu toplumda farkındalık yaratmak ve dikkatleri engellilerimiz ve sorunlarına çekmek. Bu yarışmada bu amacımıza hizmet ediyor. Konumuz engelliler ama duygularımız engelsiz" dedi.
Teması, engellilerin bireysel ve toplumsal sorunlarının ele alınacağı 'engelliler ve yaşam' olarak belirlenen yarışmaya amatör ve profesyonel herkes en fazla iki öykü ile katılabilecek. 1 Şubat1 Nisan arasında başvuruların yapılacağı yarışmanın sonuçları, Balaban'ın yanı sıra Satı İlen, Rahmi Vidinlioğlu, Ferhat Güler, İskender Durgun ve Halil Yılmaz'ın katılımıyla oluşturulan seçici kurul tarafından 16 Mayıs'a kadar ilan edilecek.
Yarışmaya katılacak öykülerin yarışma temasına uygun ve özgün olması gerektiği yarışmada, birincilik, ikincilik, üçüncülük ve jüri özel ödülü olmak üzere dört ödül verilecek. Katılımcıların [email protected] adresine elektronik posta yoluyla başvurabilecekleri yarışmada toplam 5 bin TL ödül verilecek.
(BK-ÖZ-Y)

06.02.2013 11:44:40 TSI

Editör: Wan Haber