3 Aralık Dünya Engelliler Günü'de Yenimahalle'de engelliler hem eğlendi hem de yaptıkları gösterilerle büyük beğeni topladılar.
Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi'nin organize ettiği etkinlik, Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti. Yenimahallelilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar ile katıldı. Etkinliğe katılan işitme engelli vatandaşlar için tüm etkinlik boyunca sahne de konuşmaları işaret diline çevirmek üzere işaret dili eğitmeni de yer aldı.
Engellilere yönelik hizmetleri nedeniyle "Engellilerin babası" olarak sahneye davet edilen Yaşar yaptığı konuşmada, "Yerel yönetim olsun genel yönetim olsun elimizden geldiği kadar sosyal çalışmalarımızda engelli haklarını korumak için çaba sarf ediyoruz. Kimin ne zaman engelli olacağını hiç birimiz bilemeyiz. Bugün sağlıklıyız yarın engelli olabiliriz. Bunun için engelli kardeşlerimize acıyarak değil sevgiyle bakınız. Onlara yardımcı olunuz" diye konuştu.
Yenimahalle Belediyesi'nin engelliler konusunda yaptığı çalışmaları ise Yaşar şu sözlerle anlattı:
"Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldiğim günden bugüne kadar bütün Türkiye'deki engelli derneklerinden şükran plaketleri aldım. Yenimahalle Belediyesi olarak çok yol kat ettik ama daha almamız gereken çok yol var. Bölgemizde bulunan engellileri tespit ettik. Onlarla devamlı olarak şubemiz iletişim halinde. Hem ekonomik hem sosyal sıkıntılarını çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Omurilik felçlileri için güzel bir yaşam merkezi yaptık. İlk defa Türkiye'de ampute stadı açılışını Yenimahalle Belediyesi olarak gerçekleştirdik. Türkiye'de ve dünyada Yenimahalle'nin adını hem ampute de hem de tekerlekli basketbol da duyurmaya çalışıyoruz."
Bugüne kadar engelliler için yaptığı çalışmalarından dolayı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a plaket verildi. İşitme Engelliler Grubu'nun hazırladığı lirik dans gösterisi izleyenlerden tam not aldı. Kardelen Özel Rehabilitasyon Merkezi'nin zihinsel engelli çocuklardan oluşan korosu tarafından söylenen şarkılara tüm salon hep bir ağızdan eşlik etti. Alkış tufanı ile karşılaşan çocuklar dans gösterilerinin ardından seyircileri selamladı. Spastik şov ile görsel bir şölen yaşatan çocuklar seyirciden büyük alkış aldı.
(BK-ÖZ-Y)

03.12.2012 10:41:54 TSI

Editör: Wan Haber