7.Geleneksel Balık Ekmek Şenliği'ne ev sahipliği yapan Yenimahalle'de, vatandaşlar horon eşliğinde balık ekmeğin keyfini çıkardı.
Manavlar, Balıkçılar Tavukçular ve Akvaryumcular Esnaf Odası'nın bu yıl 7'ncisini düzenlediği Geleneksel Balık Ekmek Şenliğinin bu sefer adresi Yenimahalle oldu. Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Esnaf Odası Başkanı Hakan Adışanlı katıldı. Karşıyaka İş Merkezi önüne kurulan mangallarda pişirilen 15 bin balık ekmek vatandaşlara dağıtıldı. Şenliğe ilgi gösteren vatandaşlar balık ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

BALIK SOFRALARIN LEZZETİ
Çipura, levrek, somon, alabalık ve uskumru cinsi balıkların ikram edildiği şenlikte konuşan Yaşar, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Türk milletinin geleneğinde misafirperverliğin çok önemli olduğunu söyleyen Fethi Yaşar, bu etkinlikle balıkçı esnafının halka balık ikram ederek hem balığa ilgiyi artırdığını hem de paylaşmanın önemini gösterdiğini anlattı. Yaşar, üç tarafı denizle çevrili ülkemizde ne yazık ki değerlerimize sahip çıkılamadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Balık bizim sofralarımızın lezzet kültüründe önemli bir rol oynar. Fakat ülkemizde bu sektörde darbe almaya başlamıştır. İnsan sağlığı için faydalı olan ve sofralarımızdan eksiltmememiz gereken balığın üretimine de tüketimine de önem vermeliyiz."
Esnaf Odası Başkanı Adışanlı da bu yıl şenliğe ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesi'ne teşekkür ederek, balığın tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla düzenledikleri bu şenliklerin devam edeceğini belirtti. Yaşar, Aygün ve Adışanlı ile birlikte balıkların pişirildiği mangalların başına geçerek vatandaşlara balık ekmek dağıttı. Tubil dans topluluğunun Karadeniz bölgesine ait folklör gösterisi ile şenlenen festivalde, vatandaşlar horon eşliğinde dağıtılan balık ekmeğin tadına baktı.
(BC-HO-Y)

03.02.2013 09:49:17 TSI

Editör: Wan Haber