Yenimahalle sınırları içindeki okullarda öğrenim gören öğrenciler, Yenimahalle Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla düzenlenen Ata'ya Saygı Koşusu'nda yarıştı.
Atatük'ün Ankara'ya gelişinin 93'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen ve Cemre Parkı'nda yapılan yarışmaya çevre okullardan yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği koşu, soğuk havaya rağmen renkli görüntülere sahne oldu.
Kızlarda Mimar Sinan Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nden Şeyma Gül birinci oldu. Erkeklerde ise aynı okuldan Umut Kürkçü ipi göğüslemeyi başardı. Büyük bir çekişmenin yaşandığı yıldız kategorisinde Şukufe Nihal İlköğretim Okulu'ndan Melike Ceyhan ve Emin Yurdakul İlköğretim Okulu'ndan Arda Akyol birinci geldiler. Heyecanları gözlerinden okunan minik yarışmacılar arasında da Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Dilara Uçar ve aynı okuldan Mehmet Eren Cantürk birincilik kürsüsüne çıktılar.
Çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde, başarılı sporculara madalyaları ve kupaları verildi.
Bu yıl 7'incisi düzenlenen yarışmanın önümüzdeki yıllarda da devam etmesi için desteklerini sürdüreceklerini belirten beden eğitimi öğretmenleri, böyle organizasyonların çocukların kendilerine olan güvenlerini arttırdığını söylediler.
(BK-OK-Y)

26.12.2012 11:55:13 TSI

Editör: Wan Haber