Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Ankara Tabip Odası işbirliği ile düzenlenen halk sağlığı eğitimlerinin birincisi, "Aile İçi İletişim ve Stresle Baş Etme Yöntemleri" 50.Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda düzenlendi.
Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Özden Şener'in açılış konuşmasını yaptığı seminerde Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Burhanettin Kaya, katılımcılara aile içi iletişimin ne olduğunu ve stresle başa çıkma yöntemlerini anlattı.
İletişimin kişilerin birbirlerini fark ettikleri anda başladığını belirten Kaya, "İyi iletişim sonradan öğrenilebilir ve geliştirilebilir. Bunun için gerekli olan; duygu ve düşünceleri karşısındakine dolaysız anlatmak, açık olmak ve empati kurmaktır" dedi.
Kaya, iletişimde 'Sen Dili' yerine 'Ben Dili' nin kullanılmasının kişilerin birbirini anlamasında çok önemli olduğunu ifade etti.
Stresin kaynakları ve stresle başa çıkma yöntemlerinin de anlatıldığı seminerde kişilerin stresle başa çıkmak için ya sorundan kaçtığını ya da sorunu çözme yoluna gittiğini anlatan Kaya, çözüm üretemeyen bireylerde zamanla tükenme sürecinin ortaya çıktığını ifade etti. Stres yönetiminde başarılı olmada; zaman yönetiminin, fiziksel aktivede bulunmanın, tatile çıkmanın önemine dikkat çeken Kaya, sigarayı bırakmanın stresle başa çıkmada önemli olduğunun altını çizdi.
Seminer sonunda Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Leyla Köse katılımlarından dolayı Prof. Dr. Özden Şener'e ve konuşmacı Doç. Dr. Burhanettin Kaya'ya teşekkür belgesi verdi.
(BK-ÖZ-Y)

05.01.2013 11:03:22 TSI

Editör: Wan Haber