Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu, uzun zamandır kapalı gişe olarak sahnelenen "Adalet Sizsiniz" oyununa ev sahipliği yaptı. Usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın sahneledikleri oyun, Yenimahallelilerden tam not aldı.
Ünlü tiyatro eleştirmeni Ümit Denizer'in yazdığı, "Perdeci Oyuncuları" yönetmenliğindeki tek perdelik oyunda, M.Ö. V. yüzyılda Atina'da Beş Yüzler Meclisi'nin ölüme mahkum ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma'da Engizisyon'un müebbet hapse mahkum ettiği Bilim Adamı Galileo ve 1927 yılında Boston'da adaletin ölüme mahkum ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti'nin hikayeleri anlatıldı.
Adalet ve demokrasi haftasında böyle bir oyunun usta oyuncular tarafından sergilenmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Aziz ve Barlas'a teşekkür ederek, "Böyle anlamlı bir haftada Türkiye'nin tiyatro önderlerinin böyle bir oyun sergilemesi benim için sevindirici oldu. Kendilerinin burada olmalarından onur duyuyorum" diye konuştu.
(BK-ÖZ-Y)

29.01.2013 09:59:55 TSI

Editör: Wan Haber