Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 20. yılında Yenimahalle'de anıldı.
Yenimahalle Belediyesi ve Batıkentliler Birliği tarafından, Uğur Mumcu Mahallesi'nde heykelinin de bulunduğu kendi adına yapılan parkta düzenlenen törene, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, siyasi parti yöneticileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uğur Mumcu anıtına çelenk koyan ve bir konuşma yapan Yaşar, "Bugün burada korkaklığa, yılgınlığa ödün vermeyen, korkusuz kalem Uğur Mumcu'yu anmak için toplandık. Katledilişinin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen ileriyi gören bir aydın olarak yazdıklarıyla bizlere ve topluma ışık tutmaya devam ediyor. Ekonomik ve siyasi yönden köle yapılmak istenen ülkemizde, Atatürk'ün ilkelerini yılmadan, yorulmadan, hayatı pahasına savunan Mumcu, emperyalizmin en güçlü muhalif kalemiydi. Onu öldürenler; Bahriye Üçok'u, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Muhammer Aksoy'u öldüren kişilerdir" dedi.
Yaşar, "Bugün, ülkemizin aydınlara dünden daha çok ihtiyacı var. Ülkemizde hala Uğurlar var. Belki onlar da bir gün katledilecek ama ölmeyecekler. Ölümsüzlük demek fikirlerle ölümsüz olmak demektir. Işık tutan aydınlarımızla sesimizi daha çok çıkaracağız, yılmayacağız, düşsek de yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Törene katılan Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şube yöneticisi Hamza Soykan da, "Karanlık düşünceli hainler aydınımızı aramızdan aldı. Unutulmaz kahraman Uğur Mumcu'nun ismi bugün hala Anadolu'da emperyalizmin karşıtlığının sembol ismidir. İlk günkü gibi kuvvetli olan bu kutsal öfkemiz hiç bitmeyecek" dedi. Tören, şiir dinletisinin ardından son buldu.
(BK-ÖZ-Y)

24.01.2013 15:12:46 TSI

Editör: Wan Haber