Yenimahalle Belediyesi, okullarda ikinci yarıyılın başlamasıyla birlikte eğitim alanında verdiği destek çalışmalarına hız verdi. İlçe sınırlarındaki okulların eğitim kalitesini yükseltmeyi amaçlayan çalışmaları ile dikkatleri çeken Yenimahalle Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilerin bulunduğu 26 okulda 6 bin yardımcı ders kitabı dağıttı.
Kitap dağıtımı ilk olarak Macunköy Aselsan İlkokulu, Demetevler Orhan Cemal Fersoy İlkokulu, Karşıyaka Anadolu İlkokulu ve Lalegül Atakent İlkokulu'nda gerçekleşti. Kitap dağıtımının ilk gününde çocuklar ile bir araya gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı öğrenciler çiçeklerle karşıladılar. Çocuklara ikinci yarıyıl dönemi için başarılar dileyen Yaşar, 4. ve 5. sınıf öğrencilerine İngilizce müfredatından seçilmiş 1000 kelimelik sözcükleri açıklayan, sözcüklerin Türkçe okunuşları ve anlamlarının da bulunduğu yardımcı kitap dağıttı.
Yenimahalle Belediyesi tarafından çocukların gelişimine yardımcı, insan vücudundaki organlar hakkında çocuklara bilgilendirecek interaktif insan vücudu 3 boyutlu öğrenim setlerinden de her okula hediye edildi.
İlçeye bağlı devlet okullarının eksiklerini gidermek amacı ile titizlikle çalıştıklarını kaydeden Yaşar, "Buralarda okuyan çocuklar, bizim çocuklarımız. En büyük arzumuz geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim görebilmesidir. Bu nedenle okullarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz" dedi.
(BK-Y)

15.02.2013 11:10:01 TSI

Editör: Wan Haber