Yenimahalle Belediyesi, El Ele ve YeniKart Projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara sahip çıkıyor. YeniKart ile hiçbir geliri olmayan ve en alt ekonomik grupta yer alan ailelere yardım elini uzatan belediye, El Ele Projesi kapsamında da yardımsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü kuruyor.
Yenimahalle Belediyesi'nin YeniKart Projesi kapsamında hiçbir sosyal güvencesi ve tapusu olmayan ailelerdeki kadınlara verilen kartla ihtiyaç sahibi ailelerin yüzü gülüyor. İki ayda bir hesaplarına yatırılan 200 lira ile vatandaşlar, belediyenin anlaşmalı olduğu yerlerden gıdadan giyime, yakacaktan kırtasiyeye kadar ihtiyaçları ölçüsünde iskontolu alışveriş yapabiliyor. Sadaka kültürüne son vermeyi amaçlayan YeniKart'ın Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bu kart ile sadaka anlayışına son vererek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza insan onuruna yakışır bir anlayışla destek oluyoruz. YeniKart ile vatandaşlarımız belediyenin verdiğini değil istediğini, ihtiyacını alabiliyor ve kimse böyle bir yardım aldığını bilmiyor. İster gıda alır, ister çocuğunun ayağına ayakkabı. Şimdiye kadar 70'e yakın belediye projenin altyapısı ile ilgili bizden bilgi aldı" dedi.
Yenimahalle Belediyesi, 2011 yılında 2 bin olan YeniKartlı sayısını 2012 yılında 2 bin 500'e çıkartırken, 2013 sonunda bu sayı 3 bin olarak hedeflendi. Yenimahalle sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, muhtarlıklardan alacakları fakirlik belgesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan edinebilecekleri sosyal güvencesi olmadığını gösteren belge ve Tapu Müdürlüğü'nden herhangi bir taşınmazları olmadığını kanıtlayan belgeler ile başvuruda bulunabiliyor.
2012 yılında Yenimahalle Belediyesi'nin toplumsal dayanışma merkezi olan 'El Ele Projesi' kapsamında ise 12 bin vatandaş belediyeye başvuru yaptı. Başvuruları değerlendiren belediye yetkilileri, aralarında Ostim patlamasında hayatını kaybeden 20 kişinin yakınlarının da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişiye yardım elini uzattı. El Ele Projesi kapsamında kıyafet ve ev eşyasına ihtiyacı olan vatandaşlara mağaza konforu sağlanarak yardım edildi. 2 bin 133 aileye kıyafet yardımında bulunan El Ele, 303 aileye de ev eşyası sağladı. 2012 yılında meydana gelen yangın olaylarında ev eşyaları kül olan 10 vatandaş, yardımseverlerin bağışladığı ev eşyalarıyla evlerine yeniden yerleşti. Eşya bağışı yapmak isteyen vatandaşların 387 14 39 numaralı telefon numarasıyla yaptıkları başvuruları değerlendiren belediye yetkilileri, evlere gönderdiği taşıma araçlarıyla bağışçı ile ihtiyaç sahibini yüz yüze getirmedi.
(PS-CC-Y)

09.01.2013 17:37:39 TSI

Editör: Wan Haber