Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'yi bölen Belediyeler Yasası'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
Yaşar, Yüksek Mahkeme'ye sunduğu başvuru dilekçesinin ardından kendisini destelemeye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve bir grup partili ile birlikte basın açıklaması yaptı. Yaşar, TBMM Genel Kurulu'nda bir gece yarısı verilen önergeyle Yenimahalle'nin üçte birinin Çankaya ve Etimesgut'a bağlandığını söyledi. Ne yeni ilçelere bağlanan yerlerde yaşayan vatandaşlardan ne de demokratik kitle örgütlerinden böyle bir talebin gelmediğini belirten Yaşar, kendisi göreve gelmeden önce Çayyolu'nun ilçe olması için vatandaşın talebi olduğunu, göreve geldikten sonra yapılan üst düzey hizmet nedeniyle artık böyle bir talebin olmadığını ifade etti. Kararı siyasi olarak nitelendiren Yaşar, "İki küçük köyü bile birleştirirken referandum yapılırken, halkın talebi olmadan böyle bir karar alınmasını ben Fethi Yaşar olarak içime sindiremedim ve dava açtım" dedi.
Kendisinden önce aynı durumda olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de dava açtığını anımsatan Yaşar, Yüksek Mahkeme'nin halkın talepleri ve demokrasi ve hukuk çerçevesinde karar vereceğine inandığını söyledi. Yaşar, CHP'nin yasanın iptali için dava açacağını söyledi. Bir soru üzerine Yaşar, belediye seçimlerinden önce başvurusunun sonuçlanmış olmasını temenni ettiğini ifade etti.
(CC-Y)

14.01.2013 14:40:51 TSI

Editör: Wan Haber