Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Barosu işbirliği ile kurulan Adli Yardım Bürosu hukuki desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.
2011 yılında Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Barosu'nun işbirliği ile hayata geçen Adli Yardım Bürosu, maddi durumu nedeniyle avukat tutamayan vatandaşlara hukuki destek hizmeti vermeye devam ediyor. Ankara Barosu'nun tayin ettiği avukatların hizmet verdiği Adli Yardım bürosunun vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden bu büroyu açarak aslında büyük bir sosyal yaraya parmak bastığımızı görüyoruz. İhtiyacı olan ancak hukuki destek alamayan vatandaşlarımız buraya gelerek sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Baromuzun değerli avukatları da vatandaşlarımızı itinayla dinleyerek sorunlarını çözmeye çalışıyorlar" dedi.
Boşanma, velayet, aile hukuku, iş davaları ve haciz işlemleri gibi konuların ağırlıklı olarak danışıldığı Adli Yardım bürosuna gelen vatandaşlar, baronun hazırladığı durum anketini doldurarak başvuruda bulunuyorlar. Vatandaşlar, ekonomik ve sosyal durumları incelendikten sonra, Ankara Barosu'nda toplanan 20 kişilik komisyon tarafından değerlendirmeye alınıyorlar. Komisyondan geçenler Baro'nun görevlendirdiği avukatlarla ücret ödemeden dava açabiliyorlar.
Hizmete başladığı günden itibaren yaklaşık 300 avukatın görev yaptığı Yenimahalle Belediyesi Adli Yardım Bürosu'ndan 2 bine yakın vatandaş hukuki destek aldı. 254 vatandaş ücretsiz avukat hizmetinden yararlandırılarak davaları sonuçlandırıldı.
(BK-ÖK-Y)

14.01.2013 10:27:16 TSI

Editör: Wan Haber