Oktay Vural, MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Vural, MHP'nin iç bünyesinde yaşadığı sürecin ve tartışmaların, önemli bir tahribatın yaşandığı dönemden geçildiğini belirterek, bu tahribatın asıl hedefinin milliyetçi ülkücü hareketin yegane temsilcisi olan hükmi şahsiyet olarak MHP olduğunu ifade etti.

Tartışmalı sürecin karara vardırılmasının yolunun MHP mensuplarının gönlünde ve iradesinde aranmış olması gerekliliğini vurgulan Vural, “Şüphesiz bu süreçte demokratik yetkilerini kullanan, kullanmak isteyen veya kullanmayan her seviyedeki mensuplarımıza kadar uzanan bizim dışımızdaki unsur, mahlif ve yapıların da dahil olduğu ve tetiklediği üslup, dedikodu mekanizmaları ülküdaşlık hukukumuzu derinden incitmekte ve hatta koparmaya doğru sürüklemektedir. Bu süreçle ilgili endişemizi daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştım. Partimizin ve ülkücü milliyetçi hareketin getirdiği bu üzücü duruma hiçbir dava arkadaşımızın da kayıtsız kalmayacağına inanıyorum. Bu gelişmelerin anlaşılacağı üzere maalesef güvenlerin sarsılmış olduğu somut olarak da ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Vural, Milliyetçi Hareket içinde yer alanları anlamanın önemine dikkat çekerek şunları dedi:
“Netice itibariyle politik mücadeleden kayarak suçlamalarla, dedikodularla ortaya çıkan olumsuz tablonun vicdani ve ahlaki icabı olarak partililerimizi derinden yaralayacak, bizi bizden uzaklaştıracak vahim gelişmelerin üzüntüsünü daha fazla yaşamak istememiz mümkün değildir. Gönüller kırmaya değil, gönüller yapmaya odaklanılmalıdır. MHP’nin hali ve geleceği kaotik bir sürece sokulamaz. Bunun için de aklıselim ve sorumluluk sıfatıyla gereğini yapmamız gerekmektedir. MHP’nin güçlü olmasına en çok ihtiyacın olduğu bir dönemdeyiz. MHP’nin yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır. Önümüzdeki süreçte buna yönelik düşüncelerimi, tutumumu ve kararımı kamuoyuyla paylaşacağım. Bu süreç boyunca görüşlerimi ifade etme ve katkı sağlama gayret ve arayışlarımı bu safhada herhangi bir şahsi ikbal beklentisi veya makam, mevki ilişkisi içinde olmaksızın ortaya koymam vicdani bir sorumluluk halini almıştır. Bu itibarla 2007 yılından bu yana şerefle sürdürmekte olduğum ve son olarak 17 Kasım 2015 tarihinde tekrar seçilmiş olduğum MHP Grup Başkanvekilliği görevimden ayrılmış bulunuyorum. Bu görevin yüklediği sorumlulukları ve temel görevini yerine getirirken aziz milletimizin, milliyetçi ülkücü hareketin, kutlu davamızın, partililerimizin, partimizin, makamın ve uhdemdeki görevin onur ve haysiyeti; partimizin belirlediği görüş, düşünce, politika ve tutumları, aziz milletimizin değer, menfaat ve ihtiyaçları her zaman için vazgeçilmez rehberim olmuştur. Partim adına bu görevi yürütme fırsatı tevdi eden Sayın Genel Başkanıma ve görevi yürütmeme güven duyan milletvekili arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."

Editör: Wan Haber