Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Yeniköy beldesinin CHP'li Belediye Başkanı İsmail Akoğlu, Büyükşehir Kanunu'nun iptali ve yürütmeyi durdurma için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) müracaat etti.
Avukat Öznur Çiçek vasıtası ile Orhangazi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gelerek Anayasa Mahkemesi'ne iletilmek üzere ferdi başvurusunu yapan Başkan İsmail Akoğlu, yapılan düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü. Akoğlu, "Kiminle konuşsak bu kanuna karşı. Herkesin karşı olduğu bir uygulamayı hükümet nasıl olur da hayata geçirir anlamak mümkün değil" dedi.
Akoğlu, Anayasa Mahkemesi'nde ferdi müracaatını yaptığını belirterek, 'Bireysel başvuru hakkı şu anda her vatandaş için geçerli. İsteyen bu başvuruyu yapabilir. Bugün vatandaşa rağmen böyle uygulamalar hayata geçiriliyor. İktidarın Orhangazi'deki temsilcileri yerelde yönetime taliplerse bu meseleyi çözmeliler" diye konuştu.
Köy ve mahalle muhtarlarının da bu konuda tepkilerini ortaya koyması gerektiğini belirten Akoğlu, "Bu yasa ile köy muhtarlarının da hiçbir vasfı kalmıyor. Onların da bu duruma itiraz etmeleri gerekiyor. Bu düzenleme anayasaya aykırıdır. Anayasa Mahkemesi'nin başvurumuzu kabul edip yürütmeyi durdurma kararı vermesini bekliyoruz" dedi.
(MÖ-MŞ)

08.01.2013 14:54:27 TSI

Editör: Wan Haber