Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, İstanbul banliyölerinin yüzeysel metroya dönüştürülmesi ve 3 hatta çıkarılması çalışması (MARMARAY-CR3) kapsamında Kazlıçeşme-Halkalı arasında 1 Mart'tan itibaren tren trafiğine ara verileceğini bildirdi.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul banliyölerinin yüzeysel metroya dönüştürülmesi ve 3 hatta çıkarılması çalışması (MARMARAY-CR3) kapsamında Kazlıçeşme-Halkalı arasında 1 Mart'tan itibaren tren trafiğine ara verileceği bildirildi. Söz konusu parkurda ulaşımın otobüslerle sağlanacağı belirtilerek, konuyla ilgili TCDD, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili Belediyelerce hazırlıkların yapıldığı dile getirildi.
Açıklamada, "İlk etapta Halkalı-Küçükçekmece arasında 15 otobüsle günlük 105 sefer, Küçükçekmece-Yenikapı arasında ise 40 körüklü otobüs ile günlük 200 sefer yapılacaktır. Yedikule-Sirkeci arasında banliyö trenlerinin işletilmeye devam edecektir. Bu parkurda her 15 dakikada bir tren çalıştırılacaktır" denildi.
(EY-YHY-Y)

12.02.2013 17:56:43 TSI

Editör: Wan Haber