AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, hükümet olarak hedeflerinin Türkiye'deki terör sorununun çözülmesi olduğunu belirterek, "BDP ve MHP, terör meselesinin çözülmesini istemiyor. Çünkü her ikisi de aynı kaynaktan besleniyor" dedi.
Milletvekili Ahmet Yeni, İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen ile görüştü. Ziyarette açıklamalarda bulunan Yeni, gündemdeki konulara değindi. Türkiye'deki terör sorununun çözülmesi durumunda hızlı bir şekilde kalkınmaya giden Türkiye'nin daha da hızlı bir şekilde kalkınacağını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "Doğu ve güneydoğuda yatırımlarımız devam ediyor. Buralarda ciddi yatırımlarımız var ama terör buralarda yaptığımız yerleri tahrip ediyor. Hedefimiz terör meselesini çözmektir. Çözmek için halkımızın çok büyük desteği var. Mecliste ise 2 aşırı uç hariç, ne BDP ne de MHP bu işin çözülmesini istemiyor. Çünkü her ikisi de aynı kaynaktan besleniyor. Terörün bitmesi için herkesle görüşülür. Yeter ki akan kan dursun. Vatandaş bize bu işi durdurmak için 'kiminle görüşürseniz görüşün' diyor. 'Yeter ki bu kanı durdurun' diyor. Bu işi başarmamızı engellemek için hem iç düşmanlar var, hem de dış düşmanlarımız var. Bizim niyetimiz ve hedefimiz bunu başarmak. Bir şekilde bunu bitireceğiz. Önümüzde şu anda Suriye ve terör meselesi var. Bunlarla ilgili önemli mesafeler kat edildi. Bunun önüne geçmek isteyen silah tüccarları, iç ve dış düşmanlar var. 2023 yılında hedefimiz ekonomide ilk 10'a girmek. Bu yıl terör meselesini çözersek 1-2 sene içersinde ekonomide ilk 10'lara gelebiliriz. 2-3 sene sonra çözersek, 3-4 sene sonra ilk 10'a girebiliriz. İnşallah bunları başaracağız" diye konuştu.
Yunanistan'daki ekonomik sıkıntıya da değinen Yeni, "Yunanistan'da bugün 3 kişiden biri ülkesini terk ediyor. Çocuklarını yuvalara verip kaçıyorlar. Çünkü ekonomileri çok sıkıntılı. Bizde enflasyonun üzerine ne kadar zam yapabilirizin hesabı içersindeyiz. Devlet memurluğu ve özel sektördeki istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
Samsun'daki çalışmaları hakkında da bilgi veren Milletvekili Yeni, Samsun'da vatandaşlara belediyelerin ve kendilerinin vatandaşlara verdikleri sözlerin yapılıp yapılmadığını da denetlediklerini ifade ederek şöyle devam etti: "Samsun'daki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 2002 yılında 'Samsun sağlık başkenti olacak' diye söylerken bize kimse inanmıyordu. Ama bugün muhteşem özel hastaneler, devlet hastaneleri kuruldu ve birbirleriyle yarışıyorlar. Muhalefet bize 'sağlıkta başarılısınız' diyor. Önceden Samsun'dan 2-3 tane uçak kalkardı ama şu anda 20'nin üzerinde uçak kalkıyor. Eskiden belli bir kesim uçuyordu ama şimdi herkes uçmaya başladı. Samsun'u Karadeniz Bölgesi'nde 2 üniversitesi olan vilayet haline dönüştürdük. Eğitim alanında da birçok mesafe kat ettik. Seçimlerde kaybettiğimiz ilçeler geriye doğru gitmiş. Samsun'da karayolu ve havayolu işlerini çözdük. Biz her alanda çok mesafe kat ettik."
(GKH-SLH-Y)

01.02.2013 18:24:34 TSI

Editör: Wan Haber