Yeniçubuk'ta yaşanan hırsızlık olayları ve çeşitli suçların artması sonucu mobese kamera sistemlerini yenilemek için komisyon kuruldu.
Yeniçubuk'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan hırsızlık olayından sonra kamera kayıtları incelenmiş ve kamera çözünürlüğündeki bozukluk sonucu hırsızlar tespit edilememişti. Bunun üzerine harekete geçen Gemerek Kaymakamlığı, Yeniçubuk Belediye Başkanlığı ve Gemerek İlçe Emniyet Müdürlüğü, Yeniçubuk esnafıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda eski kameralardaki görüntüleri esnafa izlettiren İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Selman, görüntülerdeki bozukluğu ve kamera sisteminin kasaba için yetersizliğinden bahsetti. Selman; "Görüntüler gördüğünüz gibi hırsızları gösteriyor ama gördüğünüz gibi bırakın hırsızları aracın markası bile seçilemiyor maalesef. Kasabamızda güvenle yaşayabilmek ve suç oranını en asgariye düşürmek için kamera sisteminin mutlaka yenilenmesi gerekiyor" diye konuştu.
Konuyla ilgili açıklamalar yapan Mustafa Demir ise; "Değerli esnaf arkadaşlarım, aranızda kurduğunuz komisyonla birlikte herkes elini biraz taşın altına koysun ben de sizler için o taşın altına başımı koyacağım. Aranızda herkesten topladığınız paralara bizde belediye olarak tam destek vereceğiz. Birlik olalım ve güvenli bir Yeniçubuk için elimizden gelenin en iyisini yapalım" dedi.
(EA-UY-ZB-Y)

09.02.2013 14:33:35 TSI

Editör: Wan Haber