Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde 1600'lü yıllarda yapılan tarihi hamam restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, MHP'li Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu'nun talebi üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik'i ziyaret etti. Şahin, "Metruk durumdaki hamamın Yenice Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılmasına karar verildi. Kamulaştırma kararı üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Anıtlar Bursa Bölge Müdürlüğü'nden restorasyon edilmek şartıyla gerekli kamulaştırma izinlerini de almışlar. Tarihi esere İnegöl Asliye Hukuk Mahkemesi 270 bin 243 lira kamulaştırma bedeli tespit etti. Bu bedel için İl Özel İdaresi'nden talepte bulunduktan sonra konuyu bana ilettiler" dedi.
Çelik, başvuru evrakının ilgili komisyonun ilk toplantısında görüşüleceğini belirtti. Öte yandan İl Özel İdaresi'nin haftalık toplantısında gündeme gelen başvurunun olumlu bulunduğu da ve tarihi hamamın kamulaştırması için Bursa il Özel İdaresi bütçesinden gerekli ödenek çıkarıldığı bildirildi.
Bunun üzerine açıklama yapan Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti'nin hizmet ederken siyasi parti ayrımı yapmadığını belirterek, "Metruk haldeki ata yadigârı bu mekana Yenice Belediyesi tarafından güzel bir kültür merkezi yapılmak isteniyor. Süreci takip etmeye devam edeceğiz, restorasyon için de kaynak bulunması için çaba harcayacağız" diye konuştu.
Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu da kamulaştırma ödeneğinin çıkartılması için gereken desteği veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik'e teşekkür etti. Başkan Aksu tarihi hamamın kültür merkezine dönüştürülmesi için yaklaşık 750 bin TL harcanacağı ve bu bedelin Yenice Belediyesi, İl Özel İdaresi Tarihi Eser Fonu ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü kaynaklarından karşılanacağı sözlerine ekledi.
(MŞ)

15.01.2013 16:58:15 TSI

Editör: Wan Haber