Karabük'ün Orman denizi ile ünlü Yenice ilçesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından turizmde öncelikli yöreler belediyesi kapsamına alındı.
Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı yaptıkları girişimin olumlu olduğunu ve belediyelerin turizmde öncelikli yöreler belediyesi kapsamına alındığını söyledi.
Çaylı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan 328 belediye içersinde yer alan Yenice Belediyesi'nin, turizm öncelikli belediye kapsamına dahil edilmesinin kendileri açısından sevinçle karşılandığını belirterek, " Geride bıraktığımız 45 ayda Yenice'nin çehresini değiştirecek çalışmalara bir ekip ruhu içersinde imza attık. Bunun yanında turizm alanında da çok önemli çalışmalar yaparak, Yenice'nin sahip olduğu doğa turizmi potansiyelini harekete geçirmek, ilçe ekonomisini canlandırmak, ilçenin cazibe merkezi olabilecek projelerine katkı alabilmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na turizmde öncelikli yöre belediyesi olabilmek için başvuruda bulunduk. Bu başvuru ilgili bakanlıkça değerlendirildi ve Yenice Belediyesi, 2013 yılı için ilan edilen turizmde öncelikli yöre belediyesi kapsamına alındı" dedi.
Belediye Başkanı Çaylı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 'Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bütçesinde yer alan mahalli idarelere yapılacak yardımlar ödeneğinin kullanım esasları hakkında yönetmelik' çerçevesinde turizmde öncelikli yöre belediyelerine, belediye alanı ve mücavir alan içinde altyapı, yol, tretuvar, meydan, park, çocuk bahçesi, açık pazar yeri, yeşil alan, tarihi ve turistik eserler ile anıt çevrelerinin açılması ve belediye hizmetlerine ait yapılar gibi katkı hüviyetinde yardımlar gerçekleştirildiği de sözlerine ekledi.
(ÇU-OA-Y)

19.01.2013 13:02:17 TSI

Editör: Wan Haber