Karabük'ün Yenice ilçesi belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Zeki Çaylı Başkanlığında yapılan meclis toplantısına mazeretleri bulunan üç üye katılmadı. Açılış ve yoklama yapıldıktan sonra Belediye Meclis Üyesi Erdal Yirmibeş gündem dışı söz aldı. Yirmibeş, "İlçemizde yerel gazetelerde borçlar ve ödemelerle ilgili yazılar yazılmaktadır. Biz belediye meclis üyeleri olarak görevimiz gereği bilgi sahibiyiz. Ayrıca her yıl denetim komisyonu inceleme yapıyor. Sayın Başkanım bu konuda bizi daha sağlıklı bir şekilde bilgilendirirseniz sevinirim" dedi.
Belediye Başkanı Zeki Çaylı açıklamaya cevap vererek, "Belediyemizin borç ve alacak durumu her sene denetleniyor. Denetleme Kurulundaki arkadaşlar raporlarını merkeze sunuyorlar. Siyasi bir organ olan belediye başkanlığı çeşitli nedenlerle polemik yapılarak yalan yanlış haberlerle yıpratılmaya çalışılıyor. Bizim burada çalışma arkadaşlarım olarak sizlerle yalan yanlış, aslı astarı olmayan ifadeler söyleme gibi bir durumumuz yok. Biz onların yazdığı gibi siyasi münakaşalarla hareket edemeyiz. Biz devletin devlet kurumuyuz. Evraklarla konuşuruz. Gazetede yazılan tamamen yanlış. Hiç bir şeyin aslı astarı yok. 1 milyon TL borç iddiası yalan. Kim yazmışsa yanlış yazmış. Borcun 1.5 milyon civarında olduğu söyleniyor, o da yanlış. Şuanda 115 bin TL kredi borcumuz var. Vatandaşı kandırmakla bir yere varacağını zannedenler hüsrana uğrayacaktır diye düşünüyorum. 590 bin TL borçlanıyoruz. İnşallah onunla da asfalt dökeceğiz. Biz borçlanıp ta hederde etmiyoruz. Yaptığımız borçlanmalarla halkın gözü önünde halka hizmet sunuyoruz. Halkın istedikleri, özlem duydukları hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Birilerinin hayal edemeyeceği kadar, rüyasında görse inanamayacağı kadar, sizlerle beraber, bürokratik arkadaşlarımızla beraber hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu haberler yalan yanlış. 590 bin TL borçlanıyoruz kesinleşti talebimiz. Haziran sonu itibariyle belediyenin kredi borcu kalmıyor" dedi.
Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı gelen Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü'nün yönetmeliklerle ilgili 2 teklifi gündeme alınarak gündeme geçildi. Gündemde bulunan kamu kurum ve kuruluşların ön ödemeli sayaç taktırmaları Haziran ayının sonuna kadar ertelendi. Toplantı sonunda Belediye Başkanı Zeki Çaylı, meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Yenice'ye ve memlekete hayırlı olması temennisinde bulundu.
(ET-ET-Y)

14.02.2013 15:56:15 TSI

Editör: Wan Haber