Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, "Büyükşehir Yasası gereği, 1 Nisan 2014 tarihinde kapatılacak olan Yenice Belediyesinin mahalli idareler seçimlerine katılacakmış gibi hizmete devam edecek" dedi.
Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice Beldesi'nin Belediye Başkanı Hasan Aksu, önemli açıklamalarda bulundu. Yeni Büyükşehir Yasasıyla ilgili Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduklarını belirten Aksu, "2012 yılı içerisinde kesinleşen 9 milyon liralık bütçemizle verimli bir yıl geçirdik. Bursa'nın dağ yöresindeki toplam 3 ilçenin nüfusundan büyük bir Yenice, Büyükşehir Yasası gereği maalesef mahalle yapıldı. Bunu hala kabullenmiş değiliz ama netice de kanunun, hukukun üstünlüğüne inandığımıza göre, Yenice mahalle oldu. Bu sürecin sonucu nedir? Başbakanımızın da geçen gün bahsettiği gibi kuvvetler ayrılığı gereği, yasama, yürütme, yargı. Biz yargı da 12 bin nüfuslu Yenice'mizin, 2 bin, 2 bin 500 nüfuslu ilçeler dururken kapatılmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesine, gerekli hukuki hakkımızı kullanarak müracaatımızı yaptık. Normal şartlar da şu anki Büyükşehir Yasası gereği yürürlüğe giren 6360 sayılı yasa gereği yapmamız gereken neyse onu yapıyoruz" diye konuştu.

YENİCE'YE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Yeni yasayla birlikte mahalle olacak Yenice'nin 1 Nisan 2014 tarihine kadar önünde 15 aylık bir süreç olduğunu ifade eden Aksu, "Bu süreçte Yenice Belediyesi hiç kapanmayacak gibi, Yenice'de tekrar mahalli idareler seçimi olacakmış gibi hizmetlerimize devam edeceğiz. Benim yapım da buna müsait. Bu yıl içerisinde güzel hizmetlerimiz olacak. 1 Nisan 2014 tarihine kadar hizmetlerimize devam edeceğiz. Çünkü Yenice mahalle de olsa, köy de olsa biz bu kasabada doyduk. Allah bir felaket vermediği sürece ömrümüzü de burada tamamlamak istiyoruz. Yenice bizim için her şeyden önemli. Yenice'ye hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
(SB-YS)

04.01.2013 14:17:43 TSI

Editör: Wan Haber