İstanbul Özel Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Sömestr Fest'13 Festival etkinliklerinin ilk durağı olan Tekirdağ'da öğrencilere doyasıya bir eğlence yaşattı. Üniversite tercihleri hakkında bilgi alan öğrenciler, gece ise Gripin konseri ile tatilin keyfini yaşadı.
Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından 28 Şubat 2009 tarihinde kurulan üniversite, doğru yönlendirmenin ve üniversite öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla 'Sömestr Fest'13' Festival isimli bir etkinlik düzenledi.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin sömestr tatili için organize ettiği YYÜ Sömestr Fest'13 Festival Programı çerçevesinde hazırlanan Tanıtım Tır'ı ile il il dolaşarak liseli gençlerle buluşuyor. Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli'nde kentin merkezi noktalarında çeşitli etkinlikler ve ücretsiz çerçevesinde Gripin konserleri ile geleceğin üniversitelilerine sömestr morali veriyor.
İlk durak Tekirdağ'dan etkinliğe başlayan üniversite sırayla Edirne, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli illerinde ücretsiz olarak öğrencilere eğitim danışmanlığı sunuyor. Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin bölümlerinin tanıtıldığı etkinlikler kapsamında, öğrenciler hem eğleniyor hem de doğru tercihler hakkında bilgilendiriliyor.
Dinamik bir üniversite olduklarını kaydeden Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Gündüz, "Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul'da yerleşik bir üniversite. Kendimizi tanıtmak için Trakya'da Marmara Bölgesi'nde ve Türkiye'nin değişik yerlerinde etkinliklerimiz oluyor. İlk sömestr etkinliğine Tekirdağ'dan başladık. Tanıtım tırı ile Tekirdağlı öğrencilere üniversitemizi ve bölümlerini teker teker tanıttık. Elamanlarımız dershanelere giderek üniversiteye hazırlanan bütün öğrencilerle irtibat kurdular. Tekirdağlı öğrencilerimize konser ve çeşitlikli yarışmalar içeren bir eğlence hazırladık. Bu etkinliklerimiz Edirne, Balıkesir, Bursa ve İzmit'te devam edecek." dedi.
Standardaki çeşitli yarışmalarla eğlenen öğrenciler ilk olarak üniversite öğrencilerinden oluşan müzik gruplarının konserleriyle eğlendi. Daha sonra sahneye çıkan Gripin grubu, öğrencilere doyasıya bir gece yaşattı. Soğuğa aldırış etmeden eğlenen öğrenciler, şarkılara eşlik etti. Tekirdağ Sahil Festival Alanı'nı dolduran yaklaşık 5 bin öğrenci, gönüllerince eğlendi. Gripin'in konserinden sonra gece son buldu.

28.01.2013 21:55:30 TSI

Editör: Wan Haber