Bodrum ilçesi Turgutreis beldesinde İngiliz, İskoç ve Türklerden oluşan bir grup yeni yılın ilk gününü denize girerek kutladı.
Turgutreis Günbatımı plajında toplanan 8 kişi, saat 13:00'de denize girdi. Bu yıl 8. yılı olan ve geleneksel hale gelen etkinliğin amacının Bodrum Sağlık Vakfı'nın sesini duyurmak olduğu belirtildi. Her yılın ilk günü denize giren Türk, İngiliz ve İskoçlardan oluşan grup yağmura aldırmadan denize girdi. Denizde Türk bayrağı, İngiliz Bayrağı ve İskoçya Bayrağını açan grup tüm dünyaya dostluk mesajı verdi. Bodrum Sağlık Vakfının da denizde pankartını açan grup engelli öğrencilere desteklerini gösterdi.
Denize giren Jhon Saywell (64) isimli İskoç, bu etkinliği 8 yıldır yaptıklarını belirterek "her yılın ilk günü bu saatte denize giriyoruz. Buradaki İngiliz ve Türk arkadaşlarımla olmak ve denize girmek çok güzel" dedi. Rayman Dunlop (52) ise denizin çok güzel olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yılın ilk günü denize girmek harika. Denizde ülkemizin bayraklarını açtık bu çok güzel bir duygu."
Turgutreis'te işletmecilik yapan Yıldırım Koçoğlu etkinliğin amacının Bodrum Sağlık Vakfı adına olduğunu belirterek şunları söyledi: "biz bu etkinliği burada bulunan İngiliz ve İskoç dostlarımızla 8 yıldır yapıyoruz. Etkinliği ilk olarak yılın ilk günü burada yaşayan İngilizler başlattı. Daha sonra biz de katıldık ve yılın ilk günü denize girdik. Etkinliğimizin bu yıl 8'ncisi oldu ve artık geleneksel hale geldi. Denizde ülkelerimizin bayraklarını açtık ve tüm dünyaya dostluk mesajı verdik." Kafe işletmecisi Ali Taşdemir ise aralarında para toplayıp engelli çocuklara yardım sağladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Burada yaşayan yabancı kardeşlerimiz en az bizim kadar engelli çocuklarımıza ve Bodrum Sağlık Vakfı'na destek sağlıyor. Biz bu şirin beldede hep birlikte kardeşçe yaşamayı öğrendik, hangi ülkeden kim olursa olsun fark etmez. Bizim bu dostluğumuz ve kardeşliğimiz bütün dünyaya örnek olsun."
Öte yandan birçok yerli ve yabancı turistte denize giren 8 kişiyi sahilde toplanarak ilgiyle izledi ve fotoğraf çekti.
(EA-HO-Y)

01.01.2013 14:53:51 TSI

Editör: Wan Haber