Ağaçlandırma seferberliği ile Kocaeli geneline 5 milyondan fazla ağacı toprakla buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılına da ağaç dikerek girdi. 2004 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1 metrekare olan Kocaeli'de 2012 yılı sonu itibariyle kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9,6 metrekareye ulaştı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, sanayi kenti Kocaeli'yi yaptığı yeşillendirme çalışmaları ile adeta büyük bir park haline getiriyor. Hayata geçirdiği yeşillendirme ve düzenleme çalışmalarıyla geçen yıla damgasını vuran Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, gelecek yıl için de hedeflerini belirledi. Daire başkanlığı 2013'te Kocaeli'nin her bölgesine ağaç kazandırmak için yeni yıla ağaç dikerek girdi.
Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı geçtiğimiz günlerde tüm birimleriyle bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptı. Park Daire Başkanı Cenan Turan başkanlığında yapılan değerlendirme ve performans toplantısına, Park Bahçeler Müdürü Ali Kemal Dilaver, Genel koordinatör Abdulkadir Karaosmanoğlu ile tüm personel katıldı. Toplantıda kış aylarının gelmesiyle hız kazanan ağaçlandırma çalışmaları masaya yatırılırken, Kocaeli'nin ekolojik dengesine büyük katkı sunacak önemli bir hedef belirlendi. Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı 2013 yılında Kocaeli'ne ağaçsız bölge kalmaması konusunda karara vardı.
Ağaçlandırma seferberliği ile Kocaeli geneline 5 milyondan fazla ağaç dikildi. Tüm yapılan çalışmalar kapsamında Kocaeli'nde yeşil alan oranı 10 kat artarken, sanayi kenti olan Kocaeli yeşil ve maviyle kucaklaştı. D-100 karayolu boyunca yapılacak olan ağaçlandırma ile arabaların sebep olduğu zehirli gaz emisyonunun da önüne geçilmesi hedefleniyor. Alınan karar çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı diğer ilçe belediyeleri ile işbirliği yaparak gerekli ağaç ve iş gücü desteğini sağlayacak. İŞ-KUR aracılığı ile istihdam edilen personel de bu kapsamda Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı personeli ile birlikte çalışacak.
(UU)

01.01.2013 10:59:29 TSI

Editör: Wan Haber