Dünya teknoloji devi Microsoft, akıllı telefonları için sürpriz açıklamalarda bulundu. Build 2015 konferansında Windows 10 önümüzdeki günler için bomba açıklamalarda bulundu. Uygulama eksikliği konusunda sıkıntılar yaşayan Windows 10, Android ve iOS uygulamaları da çalıştırabilecek.

HoloLens ve Windows 10 ile eski günlerine dönmeyi amaçlayan Microsoft, dün gerçekleştirdiği Build 2015 konferansında Windows 10 ve geleceğe dönük planları hakkında çeşitli bigiler verdi. Gelen en önemli bilgi ise Windows'un en büyük sorunu olan uygulama eksikliği konusunda. Android ve iOS uygulamaları Windows 10'da çalışabilecek.

Windows 10 ile tüm ekosistemini birleştirecek olan Microsoft, özelikle mobil pazardaki payını yükseltmek istiyor. 3 yıl içerisinde toplamda 1 milyar cihaza ulaşmak istediğini belirten şirket, bu büyük iddiasına ulaşabilecek mi bunu zaman gösterecek.

Microsoft, gerçekleşen konferansda Windows 10'un akıllı telefonlar için kullanılacak yeni arayüzüden görseller paylaştı. Microsoft, geliştirdiği arayüzün sahip olduğu dizayn çizgisini ise Adaptive UX olarak adlandırıyor.

Microsoft, özellikle görev geçiş seçenekleri ile igili olarak hala kullanıcılarından geri bildirim almayı ve aldıkları geri bildirimlere göre iyileştirilmeler yapılacağını da belirtiyor. Bakalım Microsoft, Windows 10 ile ilgili hedeflerini gerçekleştirebilecek mi? SND

Editör: Wan Haber