Uşak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atçı, Ankara yolu üzerindeki 400 yataklı yeni hastanenin 25 Şubat 2013 tarihinde hizmete açılacağını söyledi.
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atçı, hastane yönetimiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında hastanenin taşınması süreci ile ilgili bilgi verdi. Ankara yolu üzerinde TOKİ tarafından inşa edilen 400 yataklı yeni devlet hastanesinin 25 Şubat Pazartesi 2013 tarihinde hizmete gireceğini belirten Atçı, Psikiyatri, fizik tedavi ve kadın doğum ile çocuk ünitelerinin ise şuan için eski mekanlarında hizmet vermeye devam edeceğini bildirdi. Acil servis hizmetleri ve Devlet Hastanesi'nin diğer ünitelerinin 25 Şubat tarihinden itibaren yeni hastanede hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Yalçın Atçı, taşınma işleminin başladığını ve bazı servisteki tüm cihazların taşındığını belirtti.
Uşak'ın modern bir hastane binasına kavuştuğunu ve binanın geçici kabulünü yaklaşık 3 ay önce yaptıklarını da belirten Yalçın Atçı, "Yeni hastane yıl başında hizmete açılacaktı ancak bazı teknik aksaklıklar ve alt yapı hizmetlerinin yetişmemesi nedeniyle erteledik. Şimdi ise teknik aksaklıklar giderildi ve belediye alt yapı hizmetlerini hazır hale getirdi. Taşınma işlemini bir plan dahilinde yapıyoruz. Çünkü 600 yataklı bir hastaneyi taşıyoruz. Bu kolay bir iş değil. Ünitelerdeki teçhizat, personel ve hastalar hepsini bir anda taşımak çok zor. Bazı ünitelerdeki cihazları taşıdık, bazılarının taşınma işlemi devam ediyor. Amacımız en kısa sürede halkımızı mağdur etmeden yeni binada hizmete başlamak. Hafta sonu eski hastanemizde hizmet vereceğiz ama pazartesi yeni hastaneden halka sağlık hizmeti sunacağız. Uşak Devlet Hastanesi çevre ilçelerle birlikte yaklaşık 560 bin nüfusa hizmet veriyor" dedi.
Devlet Hastanesi'nde emar cihazının taşınma işleminin yaklaşık bir ay süreceğini ve bu süre içinde emar hizmeti sunamayacaklarını da bildiren Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atçı, "yeni hastanemizin taşınması ile ilgili süreç hakkında halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Afilerin yanı sıra bu hafta Cuma hutbesinde bu konu cemaate anlatılacak. Kadın Doğum ve Çocuk Ünitemiz aynı yerinde kalacak. Fizik Tedavi bölümümüz mevcut hastane binamıza taşınacak. İl Halk Sağlığı, Uşak Sağlık Müdürlüğü ve KETEM'i de eski hastane binamızda toplayacağız. Bu yıl içerisinde yeni devlet hastanemizin bulunduğu alanda 200 yataklı kadın doğum ünitesi inşa edilecek. Arsanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı ve yaz aylarında temelini atacağız. Ayrıca bakanlığı hastanemizde kalp damar cerrahisi bölümü açılması için talepte bulunduk. Bu Uşak için önemli bir konu. Çünkü yılda yaklaşık 4 bin kişi kalp damar için başka şehirlere gidiyor" dedi.
(KY-İK)

20.02.2013 12:37:25 TSI

Editör: Wan Haber