Düzce OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, teşvikte Düzce için yepyeni bir dönemin başlangıcında olduğunu belirterek "Düzce 5084 sayılı sonra olabilecek en iyi desteği almış bulunmaktadır" dedi.
Düzce Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından, Yeni Teşvik Sistemi ve yatırımlarda Devlet Desteği konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Konsopa Otelde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcı İlhan Turgut, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ve işadamları katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yirmibeşoğlu, Düzce'nin yepyeni bir dönemin başlangıcında olduğunu işaret ederek "Düzce'ye verilen yeni teşvik sistemi uygulamaları ve karşılaşabileceğimiz sorunları konuşmak, Düzce'yi daha iyi ve sosyal bir geleceğe taşımak için bir çok toplantı ve platformlarla bir araya geldik. Birlikte ortak çözümler bulmak ve görüş alışverişleri yapabilmek için girişimlerde bulunduk. Fakat çoğu zaman sonuca ulaşmakta güçlük çekiyoruz.
Hepinizin bildiği gibi Düzce için yepyeni bir dönemin başlangıcındayız Düzce 5084 sayılı sonra olabilecek en iyi desteği almış bulunmaktadır" diye konuştu.
Düzce'nin cazibe merkezi olduğunu belirten Yirmibeşoğlu, "Her gün akın akın bizlere ve birçok kişi ile kurumlara yatırım için telefonlar gelmektedir. Aksi taktirde Düzce'de kontrolsüz dağınık ve çarpık sanayileşme ile düzensiz yapılaşmanın önüne geçilemeyeceği kanaatindeyiz. Düzce artık her yönüyle merkez ve ilçeleriyle çok daha fayla göz önüne çıkan ilgi odağı olmuş bir şehirdir. Aynı zamanda gelişmeye açık bir kent olmuştur. Bu durum geçmişte zihinlerde oluşan olumsuz etkilerin silinmesi, Düzce'nin daha iyi bir şekilde kalkınması ve şehirleşmesi için yeni bir başlangıç olabilir. Dolayısıyla Düzce'ye gelecek doğru sektörlerin seçilmesi ve onlar için de uygun alanların hazırlanması gerekmektedir. Kısaca Düzce'mizi ortak çağdaş yaşam alanları içerisinde tarımı, turizmi, üniversitesini, doğa ve bölgemiz insanı ile barışık sanayicilerle entegre ederek sosyal yaşam alanları ve ekonomisi ile geleceğe birlikte hazırlamak hedefimiz olmalıdır. Evet arkadaşlar doğabilecek sorunlar bugün ve yarın hepimizin ortak problemi olacaktır. Öyle ise siyasetçisi ile yerel yönetimleri ile sanayici ile hep birlikte kenetlenerek takım ruhunu oluşturup güç birliği içinde hızlı ve sonuç odaklı katkı koyarak Düzce'mizi en iyi geleceğe birlikte taşıyalım" şeklinde konuştu.
Yirmebeşoğlu'nun ardından Ahmet Cemil Aladağ ve Mehmet İnanır, "Yeni Teşvik Sistemi. Yatırımlarda Devlet Yardımı" konularında bilgiler verdiler. Toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.
(AY)

14.12.2012 15:23:19 TSI

Editör: Wan Haber