Afyonkarahisar'dan geçecek olan Ankara-İzmir Otoyolu ile ilgili bir açıklama yapan Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Halil İbrahim Baykara, Afyonkarahisar'ın da yeni projeyle birlikte devredışı kalacağını belirtti.
Konu ile ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Halil İbrahim Baykara, yeni otoyol projesinden yetkililerin vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Ankara-İzmir Otoyolu'nun ciddi bir ekonomik yatırım olduğunu, ancak bu yatırımla birlikte önemli ölçüde arazinin kullanılamaz hâle geleceğini söyleyen Baykara, şöyle konuştu:
"Yeni planlanan otoyolun şimdikinden bir farkı olmayacak. Şu anki mevcut karayolunun uzunluğu 579 kilometredir. Yapılması planlanan otoyolun uzunluğu ise 535 kilometredir. Aradaki mesafe sadece 44 kilometre kısalmaktadır."
Otoyolun, iki şehir arasındaki saat ve mesafe farkını azaltmak maksadıyla yapılması gerektiğine dikkat çeken Baykara, "Ankara-İzmir arasındaki yol, 579 kilometreden 350-400 kilometreye düşürülecek olsa, bunu kabul edebiliriz. Aradaki mesafe 8 saatten 5 saate düşse bunu da onaylarız. Ancak yeni planlanan otoyolun böyle bir iyileştirme getirmeyeceğini görüyoruz. Bu yolun giriş-çıkışlarıyla birlikte yol, daha da uzayacaktır" diye konuştu.
Baykara toplantının sonunda projenin gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım'ı, Afyonkarahisarlı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu projeyi gözden geçirmeye ve durdurmaya davet ettiğini sözlerine ekledi.
(GC-SK-Y)

01.12.2012 16:19:05 TSI

Editör: Wan Haber