Yeni yapılacak Ödemiş Devlet Hastanesi'nin, 15 Ocak'taki temel atma töreni için hazırlıklar sürüyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ'ye ihale ettirilen 250 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi yapım işini, Tire Devlet Hastanesi inşaatını da yapan Kart İnşaat aldı. TOKİ'nin projeler üzerinde tadilat ve yeni ilaveler yapması nedeniyle gecikmeler yaşandığı belirtilirken, Kart İnşaat'ın 30 milyon liraya mal olacağı öğrenilen projeyi 810 günde gerçekleştirmesi bekleniyor,
11 Nisan 2012 tarihinde ihalesi, 18 Haziran 2012'de yer teslimi yapılan Ödemiş Devlet Hastanesi'nde, proje tadilat işlerinin tamamlanmasının ardından, yüklenici firma geçen yılın sonlarına doğru şantiyesini kurup çalışmalara başlamıştı. Şantiye yetkilileri önceki gün hafriyat çalışmaları için Özen Hafriyat ile anlaşma sağladıktan sonra, temel derinliği 3 metre olacak hastane inşaatı alanından yaklaşık 3 bin kamyon hafriyat boşaltılacak.
Herhangi bir aksilik yaşanmazsa önümüzdeki haftalarda yapılması beklenen teme atma törenine Denizcilik, Habercilik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bölge milletvekilleri de katılacak. Tören dolayısıyla Ödemiş-Torbalı arasındaki tren yolunda yapılan onarım çalışmalarının ardından, bu hatta çalışacak Anadolu trenlerinin tesliminin de yapılması bekleniyor.
(AG-ERG-Y)

05.01.2013 08:35:30 TSI

Editör: Wan Haber