Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın göreve başlamasının ardından vatandaşa hızlı ve sağlıklı hizmet sunmak amacıyla yeniden dizayn edilen emniyet müdürlüğü hizmet binası bambaşka bir görünüme kavuştu.
İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle Isparta'dan Adana Emniyet Müdürü olarak atanan Ahmet Zeki Gürkan, yaklaşık 6 ay önce geldiği Adana'da başta emniyet binası olmak üzere bir çok konuda radikal değişikliler yaptı. Değişime emniyet binası ve bahçe düzenlemesinden başlayan Gürkan, vatandaşa sunulan hizmetlerin daha süratli ve verimli olması amacıyla birimlerin her türlü araç, gereç ve diğer ihtiyaçlarının zamanında karşılanması için giriş çıkışlarda vatandaş ve personel girişini değiştirdi.
"Mekanlar ve sistemler insanın yaşam kalitesini belirler" diyerek yola çıkan Gürkan, Adana Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaş memnuniyetini esas alan hizmetlerin yürütülmesinde hizmet sunduğu yerleşim binaların düzen, tertip ve yeterliliğinin önemli bir rol oynadığını söyledi. Gürkan'ın bu bilinçle başlattığı yenilikler kapsamında ana hizmet binasında vatandaşların giriş-çıkış yapabilmeleri amacıyla elektronik kartlı geçiş sistemli olarak inşa edilen yeni giriş kapısı faaliyete geçirildi, personel ile ziyaretçilerin giriş-çıkış yaptıkları bölüm ayrıldı. Yapılan iyileştirmelerle daha düzenli ve nezih bir ortam sağlanırken aynı zamanda kullanılan teknolojik altyapı ile de emniyetin işlevselliği arttırıldı. Böylece iş için gelen vatandaşların düzen içerisinde ve süratli bir şekilde ilgili birimlere ulaşmaları sağlandı.

"BİNA ESKİ GÖRÜNÜMÜNDEN KURTARILDI"
Bu arada hizmet binasının dış cephesi boyanıp ışıklandırılarak görsel anlamda iyileştirme sağlandı. Engelli vatandaşlar da düşünülerek bahçe zemini asfaltlandı ve oto park alanları tekrar dizayn edildi. İyileştirme çalışmalarının ana hizmet binasıyla sınırlı kalınmadan başta polis merkezlerinde olmak üzere diğer tüm hizmet binalarında da süratle devam ettiği bildirildi. Bütün bu çalışmalarda öncelikle engelli vatandaşların ihtiyaçlarının göz önünde tutulduğu kaydedildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü olarak hizmet kalitesini arttırmanın en önemli faktörlerinden birinin de hizmet verilen mekanların iyileştirilmesi olduğu bilinciyle vatandaşların iş ve işlemlerini daha seri bir şekilde yürütebilmeleri adına çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirten Gürkan, yapılan bu çalışmalarda desteklerinden dolayı Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a da teşekkür etti.
(FKE-AKL-Y)

01.02.2013 09:25:45 TSI

Editör: Wan Haber