Mesajında, ülkenin güzel illerinden biri olan Van’a atanmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Kına, tarihi, kültürel ve sosyal değerleriyle her zaman ülkenin gözbebeği olmuş, bir medeniyetler beşiği olan Van’ın eğitimden sorumlu kişisi olarak halka hizmet etmekten büyük onur duyduğunu ifade etti. Mucip Kına “Benden önce bu şehir için çalışmış ve emeği geçmiş, özellikle geçtiğimiz yıl meydana gelen iki büyük depremde hayatını kaybetmiş tüm öğretmen ve yöneticilere Allah’tan rahmet diliyorum. Deprem nedeniyle gecesini gündüzüne katarak çalışan ve en az benim kadar bu şehre hizmet etme sevdasıyla dolu olan benden önce hizmet etmiş başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkürü borç biliyorum” diye belirtti.


Eğitimin bütün kademelerinde hizmet etmiş biri olarak, yenilenen Van’a yeni bir heyecan ve ruh ile hizmet ederken hep birlikte elele vererek şehri her alanda bir adım ileri götürmenin mücadelesini vereceğinden emin olunmasını isteyen Kına, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İçinde bulunduğumuz çağın gerektirdiği teknolojik ve bilimsel yenilikleri yakından takip ederek, milli ve manevi değerlerimizden kopmadan, evrensel değerlere sahip, güçlü Türkiye’nin parçası olabilecek, sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmek birinci görevimiz olacaktır. Bunu yaparken yanımızda dinamik bir öğretmen kadrosu, donanımlı yöneticiler ve heyecanlı eğitim ordusunu görmek bizim için en büyük moral olacaktır. Bizler Büyük Türkiye’nin bir parçası olduğumuzu unutmadan, bakanlığımızın attığı adımları izleyerek, yerel değerlerimize saygılı, olabildiğince esnek ve inivasyona dayalı, vizyoner, yenilikçi/değişimci bir anlayışla sorunlardan kaçmayan, sorun çözmeye odaklı, istişari bir yönetim sergileme gayreti içinde olacağız. İnsan kaynaklarımızı en verimli kullanma adına kaybedecek tek bir bireyimiz ve kaybedecek bir tek saniyemiz bile olmadığı şuuru ile bütün Van halkını, özellikle fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizi, onlara liderlik eden yöneticilerimizi ve kendileri için gece gündüz demeden çalışarak ülkemizin kaderinde söz sahibi olmaları için her türlü fedakârlığı yapacağımız öğrencilerimizi sevgi ve saygı ile kucaklıyorum. Ülkemizin kültür mozaiğinde önemli bir yer tutan Van ilimizi eğitimde hak ettiği yere çıkarmak bu şehre olan en büyük borcumuzdur. Eğitimle ilgili bütün paydaşların katılımıyla belirlenecek stratejiler doğrultusunda tespit edeceğimiz hedeflere ulaşmak, ilimizin kendi gerçeklerini kabul etmekle beraber makus talihe boyun eğmeden çalışarak şehrimizin akademik başarısını, sınav başarısını ve uluslararası ölçülebilir göstergelerini yükseltmek bize verilen en büyük ödevdir. 2023 yılına hazırlanan Türkiye’nin bir parçası olarak 2023 Vizyonuna uygun bir Van için hep birlikte el ele çalışmak ümidindeyim. Bu duygularla beni bağrına basarak kabul eden Van halkına, öğretmenlerime ve yönetici arkadaşlarıma, kamu kurum ve kuruluşlarına, basın mensuplarına, sivil toplum kurumu temsilcilerine teşekkür ediyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Wan Haber