Bornova Belediyesi'nin, çocukların bilime olan merakını artırmak ve dünyayı deneylerle daha iyi anlamalarını sağlamak için açtığı Genç Kaşifler Bilim Evi yeni dönem mezunlarını verdi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende geleceğin bilim adamlarının yetiştiği programı başarıyla tamamlayan ilkokul ve ortaokul öğrencilerine katılım belgelerini Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır verdi.
Bornova Belediyesi'nin Çamdibi'ndeki BELGEM Binası'nda başlattığı Genç Kaşifler Bilim Evi yeni mezunlarını verdi. Fen, kimya, matematik, biyoloji alanlarında ilköğretim okulu öğrencilerine uygulamalı eğitim verilen merkezden 300 ilkokul ve ortaokul öğrencisi sertifika almanın mutluluğunu yaşadı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da katılarak genç kaşiflerin mutluluğuna ortak oldu. Sertifikalarını alan öğrencilerle birlikte BELGEM binasında eğitim alan genç kaşiflerin sayısı 5 bin 300'ü buldu.
Belediyeye bağlı Genç Kaşifler Bilim Merkezi'nde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine fen, kimya, matematik ve biyoloji alanında laboratuvar ortamında uygulamalı eğitim veriliyor. İlçe genelindeki okullarda sınıf öğretmenleri tarafından seçilen bilime meraklı öğrenciler üçer aylık dönemde fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi dallarda uygulamalı eğitim görüyor. Konusunda uzman eğitmenler eşliğinde çeşitli deneyler yaparak bilimi öğrenen çocuklar, dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor.
Genç Kaşifler Bilim Evi'ni çocuklara bilimi deneylerle sevdirmek için kurduklarını belirten Başkan Sındır, "Çocuklarımız bilimsel düşünmeyi öğrenerek yaşamı ve evreni bu gözle görebilmelerini sağlamak için imkanlar sağlıyoruz. Genç Kaşifler Bilim Evi'nde eğitim alan çocuklarımızın geleceğin bilim adamları olmaları en büyük isteğimiz. Aklın ve bilimin yolunda özgür düşünen bireyler yetiştiriyoruz" dedi.
(BK-)

14.01.2013 12:04:25 TSI

Editör: Wan Haber