Yeni kimlik kartlarında taklit ve sahteciliği önlemek adına üst düzey yeni kimlik kartları için sona gelindi. Yeni kimlik kartlarında 1 GB lık veri depolama akıllı kartlarıda olacak.Kartların dağıtımı ilk olarak Kırıkkale'de yapılacak.


Bu yeni akıllı kimlik kartlarında parmak damar ve avuç içi gibi kişisel bilgiler ve özelliklerde ye alacak. Bu kimlikler başkasını eline geçse dahi kulanamayacak durumda tasarlanmıştır. Yeni kimlik kartları vize ve pasaport olmayan ülkerlerde geçiş ve gelişlerde de kullanılabilecek. Yeni kimlik kartları kredi kartları boyunda olacak.


Yeni tasarlanmış olara çıkartılması beklenen kimlik kartı, hastane, eczane, okul, emniyet ve bankalardaki sistemlerde vatandaşa çok kolaylık sağlayacak.Her vatandaşın biyometrik okuyucularla alınan biyometrik bilgiler resim olarak değil, bu resimlerden oluşturulmuş kriptolu sayısal karakterler olarak veri merkezine aktarılacak.

 

yeni kimlik kartları için çalışmalarını iyice hızlandıran içişleri bakanlığı yeni kimliklerde biyometrik veri tutulmayacak. her vatandaştan  alınan biyometrik veriler, bulundukları ilçelerdeki okuyucular vasıtasıyla şablon adı verilen sayılara çevrilerek ve bu sayılar çerçevesinde merkeze bilgi verilecek.

 

kimlik.jpg

Editör: Wan Haber